Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Серпнева конференція працівників освіти Меджибізької ОТГ з теми «Нова школа – конкурентна економіка – потужна держава».

Дата: 31.08.2017 09:53
Кількість переглядів: 1598

           30 серпня 2017 року  у Меджибізькому будинку культури у форматі панельної дискусії відбулась серпнева конференція працівників освіти Меджибізької ОТГ з теми «Нова школа – конкурентна економіка – потужна держава».

          У заході взяли участь 73 особи  із 14 навчальних закладів, відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради, голова Меджибізької ОТГ Демків М.А., заступник селищного голови голови Карбовська Ю.Б., секретар Бацевич В.Б.  та керуюча справами Нігрей Т.І., начальник відділу освіти, молоді, спорту і культури Летичівської РДА Коржик С.В., голова районної організації профспілки педагогів Юзькова Г.М., старости сіл громади. Модератором конференції стала Остапова Ніна Петрівна, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.

           Програма конференції передбачала вступну урочисту частину та панельні дискусії.

          Традиційно, учасників конференції вітав учнівський колектив. Музичне вітання підготували вихованці та педагогічний колектив Лисогірської ЗОШ І-ІІ ступенів, а педагогічний гороскоп, у їхньому виконанні, на прийдешній навчальний рік спрогнозував творчі злети і лише позитивні емоції від, такої не легкої, педагогічної праці.

          Меджибізький селищний голова Демків М.А. подякував освітянам за роботу у минулому навчальному році та побажав успіхів на шляху реформування загальної середньої освіти української школи. Турбота і вболівання про майбутнє покоління, створення комфортних умов для розвитку дітей є одним із головних завдань органів місцевого самоврядування. Приємно, що нам є про що сказати, адже минулий навчальний рік був багатим на визначні події в розвитку освітньої галузі громади.

          Заступник селищного голови Карбовська Ю.Б. привітала присутніх з початком нового навчального року та підвела підсумок щодо виконаних робіт по вдосконаленню матеріально-технічної бази кожного навчального закладу Меджибізької ОТГ.

           Начальник відділу освіти, молоді, спорту і культури Летичівської РДА Коржик С.В. розпочала свій виступ зі слів вдячності кожному вчителю, який працює в таких непростих умовах, вкладаючи у дітей не лише свої знання, але й серце і душу. Вона наголосила, що наступний – 2018 рік стане роком розвитку якісної освіти в Україні – за рахунок створення опорних шкіл, переоснащення навчальних закладів і забезпечення їх матеріальних потреб, перегляду освітніх програм та продовження політики збільшення заробітних плат українським вчителям.

         За словами голови районної організації профспілки педагогів Юзькової Г.М. питання освіти є справжнім пріоритетом для країни. Сучасна освіта потребує реформування, адже змінилися вимоги до навчання, до знань і до компетентностей. Кожні зміни потребують нових, молодих спеціалістів. Квітами та цінними подарунками Галина Миколаївна привітала молодих педагогів, що цього річ вступають до лав великої педагогічної родини Меджибізької ОТГ.

        Після відкриття конференції учасникам була представлена доповідь начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради Остапової Н.П.

        Потім учасники конференції працювали над обговорення сучасних напрямків розвитку освітньої галузі громади з таких тем:

  • Стратегічні напрямки розвитку Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів в умовах формування Концепції «Нова українська школа». (Попадюк Т.В.)
  • Інтегрування інноваційних ідей в діяльності навчального закладу. (Слободян Л.І.)
  • Виховний процес орієнтований на загальнолюдські цінності – складова усього освітнього процесу Нової української школи. (Новак Л.М.)
  • Якісна дошкільна освіта – вимога сьогодення. (Крутих Г.Д.)
  • Інновації в організації роботи позашкільного закладу щодо розвитку творчих здібностей школярів. (Іванова Л.О.)

Під час обговорення проблем і вироблення рекомендацій педагогічні працівники презентували результати педагогічному загалу.

Пропозиції враховано і внесено до рекомендацій педагогічної конференції, які будуть визначальними  для функціонування системи освіти громади  у 2017/2018 н.р.

           Завершилася урочиста частина відзначенням найкращих освітян грамотами  за плідну роботу з обдарованою молоддю, багаторічну сумлінну працю, постійний творчий пошук, визначні здобутки на теренах Меджибізької об’єднаної територіальної громади.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь