Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Меджибізька громада стала учасником проекту "Інститут соціальних перемовників"

Дата: 19.03.2018 11:37
Кількість переглядів: 1245

Фото без опису

Фото без описуГромадська організація Інститут Миру і Порозуміння 15-16 березня в с. Княжичі Київської області провела Установчий семінар “Безпечна громада”, що відбувся в рамках програми “Безпечна громада. Розвиток потенціалу стейкхолдерів”, що реалізовується спільно з Міжнародним Фондом “Відродження”. Дана програма є продовженням проекту з аналізу потенціалу громад, що відбувався в четвертому кварталі 2017 року. Програма має на меті розробити методологію посилення інституційної спроможності громад запроваджувати ініціативи з безпеки. Громада Меджибожа була обрана до участі в програмі, як один з учасників проекту «Інститут соціальних перемовників», який впроваджується ГО «Агенція сталого розвитку «АСТАР» за підтримкм Міжнародного Фонду «Відродження». Для ефективного впровадження безпекових ініціатив передбачається тісна взаємодія місцевих державних адміністрацій, представників поліції та громади.

В ході семінару було презентовано модель безпечної громади, стратегії зміцнення потенціалу громад, відбулися сесії фасилітації розробки планів посилення потенціалу громад запроваджувати ініціативи у сфері безпеки.

Фото без опису

Фото без опису

У 2017 році «Агенція сталого розвитку «АСТАР» взяла участь у конкурсі від Міжнародного Фонду Відродження: «Безпечна громада - спільний інтерес, спільна відповідальність», який було відкрито в рамках Програмної ініціативи:  «Права людини та правосуддя». 4 місяці команда «АСТАР» спільно з Національною поліцією України та ОТГ працювали над проектом, під час якого було 2 етапи та зустріч з представниками конкурсу. Як наслідок, було зроблено чимало роботи, яка втілилась у проект, який отримав назву: «Інститут соціальних перемовників» та став одним з переможців конкурсу, в якому взяло участь близько 100 аплікантів з всієї України.

Проект: «Інститут соціальних перемовників» буде впроваджуватись протягом 2018 року. Очікуване фінансування від  Міжнародного Фонду Відродження становить 669 900 грн. Проект реалізовуватиметься в ОТГ Хмельницької області.

Співпрацюючи з ОТГ Хмельниччини та впроваджуючи децентралізацію, визначені гострі виклики у сфері забезпечення безпеки, довіри, взаємодії та співпраці з правоохоронними структурами, формування на рівні громад умов для спільної відповідальності та створення безпечного середовища. Відповіддю на ці виклики став проект: «Інститут соціальних перемовників».

Метою проекту є побудова сталої взаємодії між громадою, поліцією та місцевою владою на принципах інклюзивності різних груп за допомогою інституту  соціальних перемовників.

Під час реалізації проекту буде підготовлено 35 соціальних перемовників в ОТГ Хмельницької області та створено інституційні передумови для продовження їх діяльності після завершення проекту. Цільовою аудиторією проекту є:

  • Представники громад - кандидати в соціальні перемовники.
  • Представники поліції та місцевого самоврядування.
  • Мешканці усіх ОТГ, задіяних у Проекті.

Базовими ОТГ проекту є Меджибізька, Старосинявська та Маківська ОТГ. Саме в цих ОТГ будуть проводитися модульні навчання з іншими ОТГ Хмельницької області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь