Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Хмельницькі натуралісти провели обласний збір юннатів

Дата: 15.03.2018 12:39
Кількість переглядів: 1157

Фото без опису14 березня  в комунальному закладі обласної ради – обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді відбувся обласний збір юних натуралістів Хмельниччини, приурочений 100-річчю позашкільної освіти України.

Юннатівський захід проводився обласними натуралістами відповідно до завдань Плану комплексних заходів з екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури учнівської молоді навчальних закладів Хмельницької області на 2016-2020 роки та з метою підвищення ефективності і якості організації й проведення в закладах освіти еколого-натуралістичної, дослідницько-експериментальної, природознавчої і природоохоронної роботи школярів та їх профорієнтації, виявлення і підтримки обдарованої учнівської молоді та залучення неповнолітніх до участі в юннатівських заходах.

В обласному зборі юннатів Хмельниччини взяли участь дитячі делегації у складі десятків юннатів-ентузіастів дослідницько-експериментальної роботи з навчальних закладів Білогірського, Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Дунаєвецького, Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Красилівського, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Славутського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського, Хмельницького, Чемеровецького, Шепетівського і Ярмолинецького районів та  міст Кам’янця-Подільського, Нетішина, Славути, Старокостянтинова, Хмельницького й Шепетівки та ряду об’єднаних  територіальних громад.

Як і в попередні роки, матеріальне забезпечення цього непересічного і важливого для школярів нашого краю щорічного юннатівського заходу, здійснив колектив друкарів ТзОВ «Поліграфіст» (директор Федоченко С.О.), не залишивши жодного з його юних учасників без тематичних роздаткових матеріалів і цінних подарунків, а для переможців – призи (книги «Хмельниччина», «Ліси Хмельниччини», «Гриби Хмельниччини», «Природа Малополіського Погориння (рослинний світ)».

Грамотами  Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та цінними подарунками нагороджено юних натуралістів, які на секційних конкурсах-захистах продемонстрували високий рівень виконання індивідуальних дослідницько-експериментальних робіт і глибокі якісні знання за обраною темою в галузях лісівництва, рослинництва і зоології та набуті практичні професійні навички й уміння, вийшли переможцями збору і посіли призові місця:

Секція юних рослинників:

І місце:

– Сікун Марину, ученицю 10 класу Меджибіської ЗОШ І-ІІІ ст. Летичівського району (тема роботи: «Арахіс – перспективна культура для вирощування на присадибних ділянках жителів Верхнього Побужжя», керівник – Слободян Л.А., вчитель  біології і хімії).

Секція юних зоологів:

І місце:

– Бортника Богдана, учня 9 класу Голосківської ЗОШ І-ІІІ ст. Летичівського району (тема роботи: «Фауністичне різноманіття гідрологічного заказника «Безодня», керівник – Новак В.О., вчитель біології);

Секція юних лісівників:

ІІ місце:

– Дмітрієву Оксану, ученицю 9 класу Голосківської ЗОШ І-ІІІ ст. Летичівського району (тема роботи: «Ретроспективний аналіз та сучасний стан деревонасаджень с. Голосків та його околиць», керівник – Новак Л.М., вчитель біології);

Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді нагородив Грамотою ряд педагогів – ентузіастів юннатівської справи закладів освіти області, під керівництвом яких юннати – учасники заходу змістовно виконали і захищали свої індивідуальні роботи, за досягнуті ними результати проведення дослідницько-експериментальної роботи з школярами, вагомий особистий внесок у розвиток еколого-натуралістичної роботи та формування природоохоронної культури учнівської молоді.

Упевнений і переконливий захист юними натуралістами Хмельниччини – учасниками обласного збору власних творчих дослідницько-експериментальних робіт продемонстрував під час конкурсів високий рівень підготовки більшості з них та результати тієї уваги, приділеної педагогами індивідуальній роботі з цими школярами і вихованцями еколого-натуралістичних гуртків, розвитку їх індивідуальних особливостей та здібностей, формування екологічної культури, дослідницьких вмінь і навичок.

За матеріалами сайту Хмельницької обласної ради (http://www.adm-km.gov.ua/?p=35130)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь