Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Меджибіж ділився досвідом щодо методичної підтримки керівників закладів освіти в умовах реформування

Дата: 15.03.2018 12:45
Кількість переглядів: 977

Фото без опису

Фото без опису14 березня 2018 р., на базі Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені Героя України Івана Зубкова відбувся обласний семінар-практикум завідувачів Р(М)МК(Ц) та керівників методичних служб ОТГ семінарам, приурочений проблемі методичної підтримки професійного розвитку керівників закладів загальної середньої освіти. У роботі семінару взяла участь Катерина Андріївна Глядченко – головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.

Актуальні питання роботи методичних служб з керівниками окреслено у виступах першого проректора ХОІППО В. Очеретянка, завідувачки НМЦ О. Кошки, методиста Л. Буймістра. На семінарі колектив Деражнянського РМК презентував модель методичної підтримки професійного розвитку керівника закладу освіти району. Зокрема, було закцентовано увагу на психолого-педагогічних аспектах професійного розвитку, підготовці керівника до реалізації Концепції Нової української школи, розвитку ІКТ-компетентностей, використанню технології веб-квесту у роботі із директорами та заступниками.

Удосконаленню практичних навиків здійснення методичної роботи з керівними кадрами була приурочена методична сесія «Оновлення методичної служби для потреб керівника сучасної школи».

За результатами семінару, методисти та керівники методичних служб зійшлися на думці, що:

-   роль методиста у професійному розвитку педпрацівників сьогодні не стає меншою, але вона дещо інша;

- методична підтримка професійного розвитку керівника здійснюється в умовах розширення та оновлення управлінських функцій з однієї сторони та збереження освітньої вертикалі, що дає можливість керівнику адаптуватись до нових викликів, з іншої;

- головною місією керівника є забезпечення ефективного управління та розвитку освітньої установи, створення умов, в яких кожен учасник освітнього процесу мав би змогу вдосконалюватись та самореалізуватись.

За матеріалами сайту Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (https://www.hoippo.km.ua/news-view-1114.html)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь