Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

УВАГА - КІР!!!

Дата: 15.01.2018 12:46
Кількість переглядів: 1109

Інформує Деражнянське районне лабораторне відділення ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України»

Фото без описуПочаток 2018 року неприємно вразив появою кору на Хмельниччині. За 10 днів січня зареєстровано 4 лабораторно підтверджених випадки захворювання. Для порівняння–на протязі 2017 року захворіло 11 людей. Весь 2017 рік по Україні «мандрував» кір, захопивши 15 регіонів. В Одесі від цієї недуги померло 5 людей, з них – 2 дітей. Захворюваність за 2017 рік по Україні зросла в 43 рази!!! І хвороба швидкими темпами вражає все більшу кількість населення.

Донедавна кір вважався «дитячою інфекцією». Але з часом це захворювання захоплює в полон людей, далеко недитячого віку, з важкими ускладненнями та подекуди смертями. Причиною цього є відсутність щеплень.

Кір – вірусна інфекція, що передається повітряно-крапельним шляхом, характеризується циклічним перебігом, синдромами інтоксикації, катаральним запаленням дихальних шляхів, почервонінням кон’юнктив, численними висипами. Візитною карточкою КОРУ є набряк і надутість обличчя.

Джерелом передачі інфекції є виключно - хворий. Шлях передачі – повітряно-крапельний. Один хворий здатен заразити до 12 осіб близького оточення. Період заразливості триває за 3-4 дні до появи висипу і в перші 4 дні висипу. Можлива передача у випадку захворювання на кір вагітної.

Єдиним способом запобігання кору є ЩЕПЛЕНЯ. Проводять їх дітям в 1 рік з наступною повторною вакцинацією в 6 років.

Не дивно, що кір вражає людей, адже план виконання щеплень в Летичівському районі однорічних дітей виконано на 82,6%, шестирічних – 97,2%. Дощеплювали дітей 2-річного віку лише – 78% і 7-ми річних – 81,1%. Це означає, що 243 дітей не отримали щеплення вчасно!!! Що їх очікує в подальшому? Як безвідповідально ставляться батьки до здоров’я своїх нащадків?

Хочу закликати батьків – ТЕРМІНОВО щепити дітей, які не вакциновані!!! А лікарів – проводити широку роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації, задля збереження здоров’я, як дітей, так і дорослих!!!

 

Лікар-епідеміолог,

завідувач Деражнянського районного

лабораторного відділення

ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України»

Н. Є. Ткачук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь