Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

У Меджибожі буде Стратегія розвитку молодіжного руху громади

Дата: 20.04.2018 15:10
Кількість переглядів: 1325

Фото без опису 16-19 квітня 2018 року в Тернополі відбулася перша сесія унікального освітнього проекту з підготовки фахівців, які працюють з молоддю “Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики”.
Організатором проекту є ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”, яка над проектом працює спільно з Тернопільським національним економічним університетом, Міністерством молоді та спорту України і Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”.

 


Фото без описуГоловною метою проекту є підготовка молодіжних лідерів та працівників органів місцевого самоврядування, які зможуть ефективно працювати з молоддю своїх громад. Освітня програма побудована таким чином, що 50% дисциплін викладаються класичним, академічним методом, а 50% у якості тренінгів та зустрічей з відомими людьми.
Меджибізьку громаду в проекті представляє Сергій Щур - спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради. Загалом, учасниками освітньої програми стали представники 20 об’єднаних територіальних громад Заходу України. Всього з Хмельницької області в освітній програмі приймає 3 представника. Окрім Сергія Щура, нашу область представляють Іван Тулюк (Дунаєвецька ОТГ) та Роман Бондарчук (Летичівська ОТГ).

Фото без описуПро неабияку значущість проекту свідчить склад високопосадовців, які взяли участь у відкритті освітньої програми. Так, у відкритті взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна, ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий, Тернопільський міський голова Сергій Надал, та керівник ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин.
За допомогою телефонного зв’язку свої вітання передав заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, який зазначив, що учасники заходу зможуть отримати навики та знання які дадуть їм змогу реалізовувати та впроваджувати молодіжну політику на рівні об’єднаних територіальних громад.

Перший день був присвячений комунікації з партнерами, як сформувати ефективну команду навколо себе. Тренер Іван Омелян, регіональний координатор Реанімаційного пакету реформ, на власному досвіді розповів, як організувати комунікацію та за допомогою гри показав, як це важливо.
Наступного дня говорили про соціологію та психологію в управлінні, Надвиннична Тетяна, доцент кафедри психології та соціальної роботи, вчила визначати психологічний тип молоді для вдалого їх залучення в команду. “Для того щоб працювати з молоддю треба дати їм орієнтири” - наголосила пані Тетяна.

Фото без описуФото без опису
 

Ребуха Лілія презентувала соціальну психологію, яку роль вона відіграє у залученні до роботи в громаді. Також на прикладі Кирила Богдановича, студента з інклюзивністю, показала як можна включити та заохотити молодь з вразливих груп на партнерських умовах.
Знайомство з субкультурами, їх представниками, особливостями взаємодії з ними в громаді, презентувала Надія Білик, кандидат історичних наук. Її колега, викладач психології та соціальної роботи, Віталій Біскуп розповів про проблеми ейджизму та едальтизму, та як їх уникнути. Етиці спілкування та етикету навчала Морщакова Олена, доцент кафедри психології та соціальної роботи.


Останній день унікальної програми навчання, учасники планували власну кар’єру та формували імідж керівника з допомогою доцента, кандидата економічних наук Наталії Кривокульської.
Загалом, протягом трьох сесій, які складаються з 200 академічних годин, учасники отримають комплексні знання, що допоможуть їм сформувати та реалізувати молодіжну політику у своїх громадах. Фінальним наслідком програми має стати затвердження 20 “Стратегій розвитку молодіжного руху громад”.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь