Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Доля Героя Другої світової війни з Требухівців потрапила у Всеукраїнське багатотомне видання

Дата: 12.05.2018 18:03
Кількість переглядів: 1471

10 травня 2018 року в Требуховецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулась презентація книги «Люди Перемоги. Наш полк», у якій також описана доля жителя села Требухівці Василя Панасовича Хохлова - простого солдата Другої світової війни, який закінчив її у званні старшини роти у 1950 р. в Проскурові. В роки війни він був розвідником, а за одну із вдало виконаних операцій був удостоєний звання Ордена Слави ІІІ ступеня.

Фото без опису

Проект "Люди Победы" очолили: автор Анна Безлюдна, та головний редактор Антон Нікітін. До кожного тому книги входять світлини та описи 100 бойових і трудових доль учасників війни. Ці книги передані в музей Другої світової війни, та подаровані героям чиї долі там описані. 

Фото без опису

 До 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вийшов з друку третій том видання. У ньому зібрані історії ветеранів з усіх куточків України - від Закарпаття до Луганська. Сьогодні їм від 89 до 104 років. Кожен з них досі добре пам'ятає ту страшну війну - жорстоку, криваву, нещадну… В їх пам'яті назавжди закарбувалися кровопролитні бої за Батьківщину. Вони і сьогодні безпомилково назвуть кожне місто чи село, які звільняли, і кожного побратима, з яким йшли до Перемоги.

Фото без опису

 Проект «Люди Победы» – унікальний документ епохи, достовірний і безкомпромісний. В першому томі, виданому в 2015 р., були представлені історії ветеранів з Києва і Київської області. Географія другого та третього томів значно розширилась. В книзі зібрані фотографії, спогади, історії про війну і про життя після війни ветеранів зі всієї України. Герої книги – танкісти, льотчики, піхотинці, артилеристи, партизани, розвідники, медики… 

Фото без опису

 73 роки ветерани зберігають пам’ять про найстрашнішу війну в сучасній історії людства і про перемогу у ній. Кожна сторінка – реальна історія, спогади про те, що таке страх, відвага, воля до життя і любов до Батьківщини.

Фото без опису

 На презентації книги, з промовою до публіки звертались голова районної державної адміністрації Ірина Дмитрівна Матлаєва, голова Летичівської районної організації ветеранів Галина Петрівна Чекерда, секретар Меджибізької селищної ради Валентина Борисівна Бацевич, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Ніна Петрівна Остапова, директор Требуховецької ЗОШ Тетяна Володимирівна Попадюк, директор Меджибізької публічної бібліотеки Валентина Василівна Заєць. Презентація відбулась також за участі працівників освіти, культури та позашкільних закладів, учнівської молоді та громадськості.

Фото без опису

Фото без опису

 Учні Требуховецької школи підготували виступи на воєнну тематику, декламували вірші, показали танок прощання солдат із рідними. Наприкінці презентації всі бажаючі мали можливість ознайомитися з літературною виставкою «Подвигу немає забуття», яку підготувала Меджибізька публічна бібліотека спільно із бібліотекою Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь