Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

У Меджибожі феєрично відзначили День міста

Дата: 21.06.2018 09:01
Кількість переглядів: 3533

На перехресті всіх століть,
А все ж не на відшибі,
У сяйві променів стоїть,
Прославлений Меджибіж.

Обвитий водами Бужка, 
Південним Бугом вмитий,
Стоїть Меджибіж у віках.
Йому ще довго жити...

Уривки з вірша Віталія Мацька “Меджибіж” (2002 р.)

17 червня 2018 року у Меджибожі відбулося святкуваня дня міста. Щоб розділити радість свята та привітати жителів Меджибожа на урочистості завітали голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий, голова Летичівської РДА Ірина Матлаєва, голова Летичівської районної ради Альона Хавхун, голова Летичівської ОТГ Ігор Тисячний, директор Державного історико-культурного заповідника "Межибіж" Олег Погорілець, а також представник благодійної організації “Фонд родини Кольгофер” Юрій Туровець.

Відкрили свято ведучі Людмила Іванова та Сергій Щур. Перед початком урочистих заходів жителі і гості Меджибожа вшанували пам’ять земляків, які загинули в АТО, хвилиною мовчання та  покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Першим привітав всіх жителів селища голова Меджибізької об’єднаної територіальної громади Михайло Демків, який подякував усім, хто вклав частинку своєї душі і праці в процвітання громади. «Ми любимо наш Меджибіж, пишаємось його історією, прагнемо для нього європейського майбутнього. За останні роки нам вдалось довести: ми – громада, яка сильна своєю єдністю. Вірю: разом ми й надалі будемо примножувати славу нашої землі, зробимо все для розвитку рідного селища, громади», – звернувся до присутніх голова громади.

Голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, вітаючи місцевих жителів з 872-ю річницею, побажав зростання та процвітання Меджибожу. Вадим Миколайович зауважив, що у Меджибожі яскраво виражено наскільки покращився рівень життя місцевих жителів після проведення реформи децентралізації. Адже за три роки в Меджибізькій об’єднаній територіальній громаді нараховується багато досягнень, видно зростання економічного та культурного потенціалу громади.

«Від усієї душі вітаю вас з цим гарним святом і хочу побажати вічного процвітання цьому чудовому куточку на планеті. Нехай життя тут буде веселим і щасливим, діти дзвінко сміються, молодь успішно навчається і працює, нехай тут кожен відчує себе потрібним і важливим діячем, хай буде шана і повага всім людям похилого віку. Нехай селище росте, розвивається і займає особливе місце в серцях його жителів», – додав очільник області.

З нагоди святкування 872-ї річниці селища Меджибіж керівниками області, району та селища було вручено грамоти та подяки  окремим  працівникам  установ, підприємств та організацій селища.

Відповідно до розпорядження Меджибізького селищного голови, за плідну працю на користь територіальної громади, професіоналізм, добросовісне служіння обраній справі, самовідданість, життєву мудрість, особистий внесок у розвиток селища, грамотами нагороджено:

- Бацевич Валентину Борисівну

- Візнюк Вероніку Григорівну

- Норик Ганну Володимирівну

- Череповську Аллу Андріївну

Подяки були вручені:

- Слободянюк Антоніні Василівні

- Штурхацькому Анатолію Володимировичу

- Габай Ісраель Меіру

- Козаку Олександру Олександровичу

Череповському Дмитру Олеговичу

Також цінні подарунки були вручені багатодітним жінкам Меджибожа, а саме: Дякун Валентині Миколаївні, Габруській Валентині Сергіївні, Костецькій Ользі Митрофанівні.

У святковій програмі Дня Меджибожа вистурили Сергій Мазур (пісня “Меджибоже мій”), хор учнів і вчителів Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (пісня “Квітка-душа”), Юлія Корній (хореографічна композиція “Рідна земля”), Марина Шрубковська (пісня “Малесенькі долоньки”), учні Меджибізької ЗОШ І-ІІІ ступенів (“Шотландський танець”), Галина Недял (пісня “Рідне місто”), Вікторія Болдіна та Анастасія Коваленко (пісня “Буду любити тебе”), вихованці Меджибізької дитячої школи мистецтв (“Жартівливий танець”, “Полька”), тріо: Марина Шрубковська, Лариса Козко, Юлія Ніколайчук (пісня “Ла-ла-ла”), Денис Слободян (музична композиція на саксофоні), Аліна Ковальчук і Олександра Онистюк (танець “Дібровчанка”), Олександр Шидловський (сучасні гуморески), ансамбль “Співограй” Лисогірської ЗОШ І-ІІ ступенів (пісні “Сало”, “Ярмарок”, “Меджибіж”), дует: Марина Шрубковська, Юлія Ніколайчук (пісня “Тиць-тиць”), дует: Юрій Петров, Лариса Козко (“Там за тином у садочку”), Роман Мозолюк (пісня “А ти була”), а також вокальний колектив “Меджибізькі перлини” (пісні “Червона стрічечка”, “Мости над Дніпром”).

Окрім концерту на День Меджибожа було проведено ряд інших заходів. Зокрема, в рамках дня міста, на запрошення спеціаліста в галузі культури і туризму Сергія Щура, веломандрівник і бізнес-тренер Сергій Толстіхін провів лекцію "Як створити зелену садибу і успішно на ній заробляти у Меджибожі", що проводилася на базі ДІКЗ “Межибіж”. На ній гість з Хмельницького розповів для присутніх про широкі можливості, які відкриває для жителів Меджибожа і навколишніх сіл створення зелених садиб. Результатом зустрічі стала розробка планів про наступні спільні кроки з розвитку агротуризму в Меджибожі і Головчинцях.

Крім того, поки на сцені виступала артисти, поряд із нею відбувався шаховий турнір. Турнір зібрав не байдужих до гри на чорно-білих клітинах. В запеклій боротьбі переконливу перемогу отримав секретар ГО «Федерація шахів» Летичівського району, начальник відділу ЦНАП Меджибізької селищної ради: Микола Горбач, другим був неодноразовий учасник шахових баталій серед працівників АПК, пенсіонер: Анатолій Горобець, третє місце посів працівник Меджибізького територіального центру соціального обслуговування Михайло Фещенко. Призери турніру були нагородженні грамотами відділу освіти молоді спорту культури і туризму Меджибізької селищної ради. Учасників турніру привітав голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий.

Решта учасників отримали неоціненний досвід, практичні навики та гарний настрій. За словами переможця: “Люди краю де зливаються в один потік річки Південний Буг та Бужок славилися з давніх давен своєю організаторською творчістю, завзятістю та енергійністю, а всі ці риси характеру народжуються, розвиваються та вдосконалюються завдяки польоту думки та здібності аналітично мислити”.

Також під час святкування відбувалися традиційні ярмарок та виїзна торгівля. А для дітей викладач декоративно-прикладного мистецтва Тетяна Штаманетян провела майстер-клас із аква-гриму для дітей. Руками майстрині діти мали змогу відчути себе казковими персонажами, а потім своїми усмішками почали дарувати радість і позитивні емоції батькам, родичам і усім присутнім на святі.

Після концертної програми розпочалася дискотека 80-х - 90-х в стилі “диско”, яка, з сутінками, поступилася місцем сучасній дискотеці для молоді.

Більше фото: за посиланням.

Діана Щур

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь