Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Обмін досвідом – шлях удосконалення! Староста - це круто!

Дата: 27.06.2018 08:29
Кількість переглядів: 1369

У рамках форуму старост об’єднаних територіальних громад «Становлення інституту старост в Україні: перші кроки» 21 червня о 10.00 годині у Сатанівську громаду по обміну досвідом прибула делегація старост зі всієї України. Робоча зустріч розпочалася із ознайомленням з практиками та результатами роботи Іванковецького та Юринецького старостинського округу Сататівської ОТГ, де гостинно усіх зустріли місцеві жителі.

На цій зустрічі старости провели презентацію своїх населенних пунктів та показали результати свої досягнень, які стали можливі завдяки децентралізації. В ході обговорень піднімалися різні теми, зокрема реалізація проектів субвенції, принципи розподілу грошей, взаємодія з громадою, формування опорних шкіл та філій, реорганізація закладів медицини, повноваження та нові обов’язки старост громади, покращення матеріальної бази, пошук та впровадження нових методів роботи.

Фото без опису

Окрім ознайомлення з діяльністю старостинських округів, делегація старост відвідала заклади соціальної сфери громади, ознайомилися з роботою Сатанівського консервного заводу, а також мали нагоду побачити на власні очі майбутню візитівку не лише Сатанівської об’єднаної територіальної громади, а й Хмельниччини – новозбудований лікувально-діагностичний центр «Арден-Палац», який планується ввести в експлуатацію найближчим часом.

Фото без опису

Фото без описуТакі навчальні поїздки з вивчення досвіду до громади, що має вже власну практику у процесі децентралізації, дала змогу старостам Меджибізької ОТГ у живому спілкуванні отримати відповіді на всі питання, адже процес об’єднання – явище нове, що потребує вивчення.

Підсумовуючи роботу одноденної навчальної поїздки усі учасники висловили сподівання на спільні позитивні результати та перспективи розвитку у громадах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь