Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

До початку туристичного сезону в Меджибожі встановлять туристичне знакування

Дата: 12.02.2018 10:41
Кількість переглядів: 1076

Фото без описуНезабаром у Меджибожі завершиться перший етап проекту соціальної дії «Туристичне знакування Меджибожа», над яким працюють автори історико-краєзнавчого проекту «Поділля Story» спільно із Меджибізькою селищною радою та Державним історико-культурним заповідником «Межибіж». Проект реалізується за фінансової підтримки Британської Ради в Україні, в рамках проекту «Активні громадяни», та за підтримки Буковинської агенції регіонального розвитку.

Основною метою проекту є розробка і встановлення в смт. Меджибіж інформаційних пілонів, вказівників і табличок на історико-архітектурних об'єктах, поява яких стимулюватиме рух туристів від фортеці в історичний центр містечка.

Наразі буде встановлено 1 інформаційний туристичний пілон та 8 вказівників. При цьому вказівники були виготовлені за кошти онлайн-ресурсу AgroPortal.ua, які ним були виділені завдяки участі Меджибожа у II Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2017», де Меджибіж у півфіналі мав найвищу оцінку, але, нажаль, у підсумку після голосування зайняв 7 місце серед більш ніж 300 заявок із усієї України.

Цільовою аудиторією вказівників стануть туристи, які приїжджають лише у фортецю. Зазвичай вони в містечко навіть не заїжджають, бо нечисленні об'єкти історичної забудови було важко знайти, через відсутність інформаційних вказівників. Проте, у містечку знаходиться близько 20  пам’яток архітектурної спадщини, які внесені у відповідні реєстри. Однак, через відсутність навігації туристи, які прибувають в містечко відвідують лише фортецю. Решта туристично привабливих місць туристами майже не відвідується.

Саме на цю проблему звернули свою увагу автори проекту Сергій Щур та Ігор Петраш, які наприкінці минулого року виграли грант на реалізацію своїх задумів. Тепер з’являться вказівники європейського зразка, а також інформаційний пілон з картою, і нанесеними на неї історичними пам’ятками та закладами харчування,  короткою історичною довідкою про населений пункт та напрямками руху до пам’яток. Варто зазначити, що всі тексти двомовні: на українській та англійській мовах, що буде зручно для численних хасидів-поломників та інших іноземних туристів.

Таким чином, Меджибізька ОТГ, яка в перспективі прагне стати розвиненим туристичним регіоном отримала зручну просторову навігацію. Проект завершиться, а туристичне знакування ще декілька років слугуватиме дороговказом для туристів, які відвідають громаду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь