Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Клубні установи Меджибізької громади активно працюють в напрямку якісного забезпечення культурного дозвілля

Дата: 02.02.2018 14:46
Кількість переглядів: 1149

Інформує відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму

Заклади клубного типу Меджибізької ОТГ (будинки культури та сільські клуби) мають надзвичайно багато функцій і напрямків роботи. Загальними для всіх клубних установ є інформаційно-освітня, культурно-виховна, розважально-рекреаційна функції, а також розвиток творчих здібностей.

Інформаційно-освітня функція забезпечується клубними установами через популяризацію, доведення та роз'яснення населенню загальної інформації з різних питань: політики, економіки, науки, медицини, педагогіки тощо. Таким чином, заклади клубного типу мають змогу впливати на формування громадської думки громади.

Культурно-виховна функція передбачає проведення заходів по формуванню всебічної культури особистості, а тим самим суспільства в цілому. Таким чином, клубні працівники мають вплив на формування правової та побутової культури, етики, етикету, патріотичне виховання тощо.

Розважально-рекреаційна функція направлена на вирішення питань організації відпочинку різних груп населення з використанням різних клубних форм: вечори відпочинку, конкурсно-ігрові програми, дискотеки, клубні вітальні тощо.

Розвиток творчих здібностей реалізується через мережу аматорських колективів, клубів за інтересами та любительських об'єднань, де різновікові групи населення мають змогу стати активними співучасниками творчого процесу громади.

Фото без описуСаме тому, 1 лютого 2018 р. начальник і спеціалісти відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради провели нараду із директорами будинків культури та завідувачами сільських клубів Меджибізької громади.

На порядку денному наради були винесені наступні питання: організація роботи клубних закладів у 2018 р., приведення у відповідність нормативної документації в клубних закладах, обговорювалася участь закладів Меджибізької громади у Всеукраїнському конкурсі “Кращий клуб і будинок культури в сільській місцевості - 2018”.

На завершення, для присутніх на нараді, було започатковано практику проведення майстер-класів для працівників культури. Директор комунальної установи «Меджибізька дитяча школа мистецтв (школа естетичного виховання)» Меджибізької селищної ради Лариса Анатоліївна Козко провела майстер-клас із вокалу, на якому клубні працівники отримали 20 практичних рекомендацій з розвитку дихання для вокальної техніки співаків.

Фото без опису

Фото без описуПроведення майстер-класів, семінарів, та інших заходів, що допомагатимуть кращому виконанню клубними установами функцій, передбачених чинним законодавством, здійснюватиметься згідно річного плану роботи відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.

Налагодження якісної роботи клубної справи, фольклорного, театрального, вокально-хорового та хореографічного жанрів народної творчості є запорукою збереження місцевих традицій та забезпечення культурного дозвілля жителів Меджибізької громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь