Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Лисогірській ЗОШ І-ІІ ступенів - 120 років!

Дата: 26.05.2018 11:06
Кількість переглядів: 1116

25 травня 2018 р., після Свята останнього дзвоника, в Лисогірській ЗОШ І-ІІ ступенів відзначили 120-річний ювілей школи. 

Фото без опису

З цієї нагоди на урочистому заході були присутні: голова Меджибізької селищної ради та керівний склад громади, начальник та спеціалісти відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму, директори шкіл громади, керівництво Летичівського району, друзі й партнери школи, колишні випускники, ветерани освітньої галузі, учні школи та їх батьки.

Фото без опису

Керівництво громади та району вручило чимало нагород директору школи Зоряні Ярославівні Теслюк та педагогічному колективу Лисогірської ЗОШ І-ІІ ступенів. Також було подаровано чимало подарунків.

Фото без опису

З вітальним словом до всіх присутніх звернулася директор освітнього закладу Зоряна Теслюк, яка з 2014 року керує педагогічним колективом. У вітальному слові вона наголосила, що школа виховує учнів, піклується про них, веде по життю. Весь педагогічний колектив із гордістю святкує ювілейну дату, радіє за успішних своїх вихованців. Зоряна Ярославівна висловила подяку всім вчителям і працівникам шкільного закладу, ветеранам педагогічної справи, батькам, партнерам та меценатам школи.

Фото без опису

Нині у школі навчається 60 учнів, працює досвідчений педагогічний колектив. Починаючи з 1898 року путівку в життя отримали тисячі випускників, які здобули у школі середню освіту та є справжніми майстрами своєї справи.

Фото без опису

Для присутніх колектив школи підготував святкову програму. Ведучі повідали гостям про історію розвитку навчального закладу. Старші учні співали ліричні пісні про шкільне життя, навчання, суворих, але люблячих педагогі. Глядачі нагородили юних артистів бурхливими оплесками за талановиті виступи. Після урочистої частини свята гості мали нагоду прогулятися коридорами святково прикрашеного навчального закладу. Всі учасники свята переконались у тому, що шлях довжиною у 120 років був насиченим та важливим.

Фото без опису

Історія Лисогірської ЗОШ І-ІІ ступенів починається зі школи грамоти, яка існувала з 1862 року. Вона була відкрита священиком Дорофеєм Волинецьким. У 1894 році побудували власне приміщення, а в 1898 році школа була перетворена в церковно-приходську. У ній навчалося три групи дітей. Всього 27 учнів: 22 хлопчики і 5 дівчаток. Дяк і священик вчили їх читати і писати, навчали «Закону Божого». Жив священик у будинку, який споруджено у 20-х роках ХІХ ст. поміщиком Юзефом Посвятовським, де зараз знаходиться шкільна їдальня. У 1825 році за довгу і зразкову службу у князів Чарторийських, він отримав в оренду село Чарторийку та присілок Лисогірку, де і спорудив житло для своєї сім’ї. В цих же роках, очевидно, були висаджені липи, які і зараз ростуть на шкільному подвір’ї. У 1889 році у поміщиці Посвятовської цей будинок був куплений селянами для церковнослужителів. Сучасне приміщення школи будувалося у 1928-1930 роках. Добудовано ще один навчальний корпус у 1974 році. Школа має пристосований спортивний зал, велике шкільне подвір’я, сад.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь