Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Обслуговування громадян на території Меджибізької громади

Дата: 01.02.2016 09:01
Кількість переглядів: 996

Одним з основних пріоритетів діяльності Пенсійного фонду України на 2016 рік є покращення якості обслуговування громадян, системи надання послуг.

14 вересня 2016 року Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року. Документ визначає чіткі кроки щодо підвищення ефективності роботи Фонду по всіх напрямках. Зокрема, це стосується якості обслуговування громадян, вдосконалення управління фінансовими ресурсами Фонду, впровадження сучасних інформаційних технологій, скорочення адміністративних видатків, підвищення прозорості та відкритості у роботі органів Фонду.

Запропонована Стратегія передбачає чіткий перелік індикаторів, які визначають конкретні результати її реалізації. Серед них – забезпечення обслуговування громадян незалежно від місця реєстрації. Крім того, вони матимуть можливість отримання пенсійних послуг не тільки на рівні районного центру, як це є зараз, а й на рівні громад. Загалом планується значно розширити мережу точок доступу до одержання пенсійних послуг, які будуть максимально наближені до місця проживання громадян. Передбачається скоротити час для надання таких послуг, в тому числі за рахунок сучасних інформаційних технологій. Запроваджується можливість отримання практично всіх послуг дистанційно, у тому числі через веб-портал Пенсійного фонду з використанням електронного цифрового підпису. Таким чином, подати заяву на призначення чи перерахунок пенсії можливо буде фактично не виходячи з дому. Оновлена версія порталу запрацювала вже в листопаді цього року.

Сьогодні завершується впровадження централізованої системи призначення та виплати пенсій, у якій замість існуючих громіздких архівів паперових пенсійних справ буде створена централізована база електронних пенсійних справ.

Постановою Правління Пенсійного фонду України № 22-1 від 27.09.2016 року затверджено Заходи щодо реалізації органами Пенсійного фонду України у 2016 році Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року. На виконання Розділу 1 «Поліпшення якості обслуговування громадян» зазначених Заходів Летичівське об’єднане управління Пенсійного фонду України розпочинає з 6 грудня 2016 року щовівторка з 10.00 до 14.00 години надавати послуги для жителів Меджибізької територіальної громади на території саме громади, за адресою: с.Требухівці, вул. Довжанська, 21 (приміщення бувшої Требухівецької сільської ради).

Звернувшись на прийом до спеціаліста Ви зможете:

1. Отримати:

- консультації та роз'яснення щодо застосування законодавства про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, пенсійне забезпечення, у тому числі щодо прав та обов'язків платника єдиного внеску та застрахованої особи.

- правову оцінку документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій.

2. Написати заяву щодо:

- запиту пенсійної справи;

- виплати пенсії за довіреністю, зміни місця проживання та способу виплати пенсії;

- виплати недоотриманої пенсії;

- поновлення виплати пенсії;

- встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною;

- права користувача веб-порталу електронних послуг.

3. Попередньо замовити та одержати на наступний день прийому:

- довідку про перебування на обліку;

- довідку про доходи;

- повідомлення, довідку про відомості з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, автоматизованої системи обробки пенсійної документації.

4. Замовити пенсійне посвідчення.

Додатково повідомляємо, що загалом на території Меджибізької територіальної громади проживає 8713 осіб, з них 1353 – діти до 18 років, 4482 – особи працездатного віку та 2878 пенсіонерів (за даними управління станом на 01.11.2016 року).


 

Консультацію з цього питання можна отримати

в Летичівському об’єднаному

управлінні Пенсійного фонду України Хмельницької області

за тел.: 9-14-79, 2-04-64 (смт Летичів); 2-14-11, 2-15-88 (м. Деражня);

за адресами: смт Летичів, вул. Савіцького Юрія, 16;

м. Деражня, вул. Миру, 35.


 

Начальник Летичівського

об’єднаного управління

Пенсійного фонду України

О.Яцкова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь