Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

«ЯК НЕ МУДРУЙ, А ПРАВДИ НІДЕ ДІТИ»: УЧНІ МЕДЖИБІЗЬКОЇ ДИТЯЧОЇ ШКОЛИ МИСТЕЦТВ У ЧЕРГОВИЙ РАЗ ПОКАЗАЛИ КЛАС!

Дата: 25.03.2019 15:10
Кількість переглядів: 2538

18 березня 2019 р. в Чорному Острові відбувся відкритий конкурс читців та театральних колективів імені Леоніда Глібова «Дух генія вита Подільським краєм», організований Чорноострівською селищною радою, відділом освіти, культури, молоді і спорту виконавчого комітету Чорноострівської селищної ради, та за підтримки громадської організації «Інститут соціокультурного розвитку». У Чорному Острові свого часу жив і працював славетний байкар. Відтак в селищі шанують українського поета здавна: одна із вулиць містечка носить його ім’я, вже понад 10 років тут діє літературно-краєзнавчий музей українського поета-байкаря, а поруч зі школою встановлено пам’ятник Леоніду Глібову.

Фото без опису

Конкурс проводився з метою популяризації кращих надбань української літератури, популяризації творів відомого байкаря, подальшого розвитку художнього слова, театрального, образотворчого та прикладного мистецтва, підтримки талановитої творчої молоді, створення умов для її самореалізації, пошуку молодих талантів.

Глібов Леонід Іванович. Це ім’я пам’ятне кожному з дитячих років. Скільки радощів приносив він дітям! Такого поета не можна було не полюбити на все життя! Не одне покоління від безтурботних дитячих днів і до похилого віку супроводжують мудрі і проникливі, лагідні і ущипливі, жартівливі і сумовиті слова байок і пісень відомого поета.

Фото без опису

Всіх присутніх привітав Чорноострівський селищний голова Михайло Семенович Дзісь. Конкурс оцінювали члени журі: Олена Сосніна – завідувач відділом народної творчості ХОНМЦКіМ. Ольга Козак – голова циклової комісії видовищно-театралізованих заходів Камянець-Подільського коледжу культури і мистецтва. Тетяна Бойчук – викладач режисури і сценічної мови Камянець-Подільського коледжу культури і мистецтва. Людмила Рожко-Павленко мистецтвознавець. Анатолій Бєлєванцев – головний спеціаліст з питань культури, національностей, релігій та туризму відділу освіти, культури, молоді і спорту Чорноострівської селищної ради, заслужений діяч мистецтв України. Володимир Богатирьов – завідувач кафедри театральної режисури Рівненського державного гуманітарного університету, доцент, кандидат педагогічних наук, голова журі.

Фото без опису

Окрім конкурсної програми та церемонії нагородження всі могли відвідати історичні місця Чорного Острова.

У вказаному конкурсі взяли участь вихованці театрального відділу Меджибізької дитячої школи мистецтв, викладача Олександра Павловича Шедловського. Конкурсна програма читців складалася з двох творів: твору Л. Глібова та твору, обраного за власним уподобанням. У конкурсі учень школи Вадим Собко отримав І місце, а Дарина Кравець ІІ місце.

Фото без опису

Фото без опису

Меджибізька селищна рада, а також її структурний підрозділ відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму вітають директора школи Ларису Анатоліївну Козко, викладача Олександра Павловича Шедловського та юних талантів школи із досягненнями в театральному мистецтві і професійному читанні байок Л. Глібова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь