Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

«... є надія на те, що земля по якій ми ходимо буде називатися українською...": у Ставниці згадували подвиг Героя

Дата: 18.02.2020 13:21
Кількість переглядів: 1013

У селі Ставниця 18 лютого 2020 р. відбулися панахида та мітинг-реквієм в знак 5-річчя з дня загибелі Героя російсько-української війни Олександра Миколайовича Пастухова - старшого солдата, розвідника відділення управління зенітно-ракетного дивізіону, 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Житель Ставниці загинув на трасі Дебальцеве — Артемівськ під час виходу військових сил з Дебальцево.

На панахиді священник Православної церкви України протоієрей Петро Леськів сказав наступні важливі слова: «... є надія на те, що земля по якій ми ходимо буде називатися українською. Тут буде українська мова. Тут буде українська церква. І тут буде все те, що тут має бути завдяки таким людям як Пастухов Олександр Миколайович ...».

 

Продовження дійства відбулося біля Ставницької гімназії. Учні і вчителі підготували гарний захід. Запрошені поважні гості оголосили свої патріотичні та мудрі промови. Після чого присутні люди пішли до фруктового саду, який розбили в честь Героя.

 

Сад закладений неподалік школи та батьківської хати Олександра Пастухова. Колись на тому місці було стихійне сміттєзвалище. Його прибрали. А під час будівництва дороги на Летичів завезли сюди десятки машин землі. Батько покійного Героя Микола Георгійович разом з братом загиблого Миколою підготували цю ділянку до закладання саду, і восени 2019 р. було висаджене 101 фруктове дерево. До справи долучилися спонсори, які допомогли придбати саджанці, а висаджували сад усією громадою села. Далі заплановано провести подальший благоустрій території.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь