Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

До уваги керівників сільськогосподарських підприємств!

Дата: 19.03.2020 12:29
Кількість переглядів: 492

Завдяки сприятливим погодним умовам сільськогосподарські підприємства готуються приступити, а окремі агроформування вже приступили до проведення комплексу весняно-польових робіт.

Весняно-польові роботи – напружений етап річного циклу агропромислового виробництва, який зокрема, характеризується зростанням кількості зайнятих працівників, виконанням робіт на полях з використанням великої кількості сільськогосподарської техніки, виконанням робіт з застосуванням агрохімікатів та інших робіт з підвищеною небезпекою.

Відповідно до проведеного аналізу стану виробничого травматизму по Хмельницькій області за 2019 рік на агропідприємствах області зареєстровано найбільшу кількість травмованих осіб.

По Летичівському відділенні у минулому році на сільськогосподарських підприємствах стався один несмертельний нещасний випадок (Летичівський район). Проблема існує, і вирішувати її потрібно не тоді, коли станеться біда, а значно раніше.

З метою недопущення нещасних випадків керівництвом сільськогосподарських підприємств повинні проводитись заходи з профілактики виробничого травматизму.

Виходячи з аналізу причин і обставин нещасних випадків по Хмельницькій області, ефективність заходів профілактики виробничого травматизму буде забезпечена за таких умов:

  • постійний контроль за трудовою та виробничою дисципліною;
  • чітке визначення та розподіл прав та обовязків з питань охорони праці між посадовими особами підприємств, інженерно-технічними працівниками та безпосередніми керівниками робіт;
  • проведення з працівниками інструктажів, навчання та перевірки знань з питань охорони праці;
  • проведення періодичних медичних оглядів працівників;
  • не допускати до роботи осіб, які не пройшли відповідний інструктаж з питань охорони праці, медичний огляд, спеціальне навчання та перевірку знань з питань охорони праці, хворих осіб, перевтомлених, тих, які знаходяться у нетверезому стані;
  • організація безпечної експлуатації машин, сільськогосподарської техніки й обладнання;
  • заборона експлуатувати машини і обладнання, які мають технічні несправності;
  • забезпечення працівників відповідними засобами індивідуального захисту, спецодягом та контроль за їх використанням;
  • забезпечення аптечкою, питною водою та засобами пожежогасіння;
  • не допускати експлуатацію машин без передбачених інструкцією огорож рухомих елементів;
  • щоденна перевірка робочих місць, обладнання, пристроїв, інструментів, засобів захисту і безпеки на відповідність їх нормам охорони праці.

Порушення вимог охорони праці та техніки безпеки можуть бути елементарними на перший погляд, але нехтування ними може обернутись для працівника важкою травмою або втратою людського життя.

Летичівське відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області звертається до керівників сільськогосподарських підприємств району забезпечити безпечні умови праці на робочих місцях, не допускати нехтування працівниками норм охорони праці при виконанні весняно-польових робіт.

 

Начальник Летичівського відділення

С.П. Бальжик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь