Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

«Відкритий ринок» очікує фермерів Хмельниччини

Дата: 28.04.2020 09:52
Кількість переглядів: 625

Проєкт «Відкритий ринок» - соціальна онлайн платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств. Ініціатори проєкту -  громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” у партнерстві з Асоціацією міст України. На спеціальному інтерактивному сайті фермери з усієї України зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. Проєкт некомерційний, тому користування платформою є безкоштовним.

«Відкритий ринок» - це майданчик, на якому зможуть зустрітись без посередників виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі. Він задуманий як відповідь на виклик епідемії COVID-19 та її наслідків. Багато селян сьогодні опинилися у складній ситуації, не маючи можливості реалізувати власновирощену продукцію на ринках та ярмарках України. Водночас, мешканці міст і селищ вимушені купувати фрукти, овочі, м'ясо, молоко та іншу продукцію виключно в магазинах та супермаркетах.

«В Україні, як і в усьому світі, економічний розвиток громад напряму залежить від діяльності малого та середнього бізнесу, який сплачує податки у місцеві бюджети. Але нині, коли через карантин зачинені усі ринки, невеликі фермерські господарства та сімейні кооперативи не мають можливості збувати власну продукцію, а значить - отримувати прибутки і платити податки. Проєкт «Відкритий ринок» покликаний допомогти їм знайти своїх покупців, які у свою чергу отримують можливість придбати якісні свіжі продукти. По суті, ця платформа переводить ринок в онлайн. І це - тренд, адже сьогодні в онлайн працює уся країна» - наголосив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Проєкт “Відкритий ринок” не є комерційним, а виключно соціальним, тому не передбачає жодної системи оплати. Проєкт є всеукраїнським, проте, споживачі зможуть знайти продукцію у своїй області після того, як в ній зареєструється перший виробник.

Керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин:

«Ми звертаємось до усіх, хто може донести інформацію про проєкт до дрібних фермерів та фермерських сімейних господарств. Оскільки розуміємо, що у сільській місцевості онлайн-сервіс може бути не таким зручним, як класичні методи. Проте, класика на карантині не працює. Проєкт справді запрацює на повну потужність, якщо нам вдасться залучити якомога більше мешканців села».

 

Платформа «Відкритий ринок» доступна за адресою: https://rynok.in.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь