Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Про державне регулювання цін

Дата: 20.05.2020 16:07
Кількість переглядів: 681

Фото без опису   Постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» (далі - Постанова) тимчасово запроваджується державне регулювання цін на соціальнозначущі товари шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.
Відповідно до пункту 3 Постанови ця постанова набирає чинності через десять днів з дня її опублікування і діє до закінчення карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Постанова набрала чинності 18 травня 2020 року.
Постановою затверджено вичерпні переліки товарів, що мають істотну соціальну значущість та товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS- CoV-2, та Порядок декларування зміни щн на них Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт за посиланням https://price.consumer.gov.ua (посилання стало активним 18 травня 2020 року).
Після успішної реєстрації даних, відомості одразу вноситимуться до Реєстру роздрібних цін на товари в автоматичному режимі без участі посадових осіб Держпродспоживслужби. З Реєстром роздрібних цін можна буде ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням https://declaration.consumer.gov.ua.
За порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», а також притягуються до адміністративної відповідальності громадяни (фізичні особи-підприємці) і посадові особи суб’єктів господарювання шляхом накладання штрафів у розмірах, визначених статтею 1652 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь