Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Розпорядження Летичівської РДА Про забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів на земельних ділянках прибережних захисних смуг для загального водокористування

Дата: 19.06.2020 08:57
Кількість переглядів: 555

Фото без опису

УКРАЇНА

ЛЕТИЧІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

09.06.2020                                                                          Летичів                                                                  №139/2020-р

 

Про забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів на

земельних ділянках прибережних

захисних смуг для загального водокористування

 

         Керуючись статтею 13 Конституції України, відповідно до статей 6, 13, 21, 39, 41 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, пункту ”б” частини першої статті 33 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 47, 51, 88, 110 Водного кодексу України, статей  60-61 Земельного кодексу України, частин 2-3 статті 60 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування”, з метою недопущення порушення конституційних прав громадян на здійснення безперешкодного та безоплатного доступу до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування:

  1. Рекомендувати виконавчим комітетам Летичівської та Меджибізької  об’єднаних територіальних громад до 25.06.2020 року:
  1. проінспектувати водойми на предмет встановлення огорож або інших конструкцій, які перешкоджають вільному доступу до узбережжя водних об’єктів.
  2.  зобовязати орендарів (суборендарів) невідкладно демонтувати огорожі або інші конструкції, які перешкоджають вільному доступу до узбережжя водних об’єктів.
  3. попередити орендарів (суборендарів):
  • про заборону справляння плати за здійснення громадянами загального водокористування (в тому числі за спортивне та любительське рибальство);
  • про існування законних підстав для розірвання договору оренди земельної ділянки та (або) оренди водних об'єктів у випадку порушення прав громадян на загальне водокористування.
  1. донести це розпорядження до відома жителів селищ, сіл району, у тому числі шляхом розміщення на офіційних веб-сайтах, дошках оголошення.

 

  1. Рекомендувати Летичівському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області посилити охорону громадського порядку в місцях масового відпочинку громадян біля водойм. У випадку перешкоджанню загальному водокористуванню з боку орендарів або суборендарів належним чином кваліфікувати дії таких осіб та притягувати до відповідальності відповідно до вимог законодавства.

 

  1. Начальнику відділу інфраструктури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації довести це розпорядження до відома орендарів (суборендарів) земельних ділянок, які межують з водоймами, Летичівського відділу поліції ГУНП України в Хмельницькій області, Летичівської та Меджибізької  об’єднаних територіальних громад.

4.  Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Голова адміністрації                                                              Раїса КАБАНОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь