Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Інфікування медичних працівників Летичівського та Старосинявського районів на COVID-19

Дата: 18.09.2020 10:24
Кількість переглядів: 453

Фото без описуВ умовах поширення коронавірусної хвороби медичні працівники першими приймають на себе удар епідемії COVID-19 та піддають своє здоров’я величезному ризику.

 Відповідно до нормативних актів, прийнятих з початку пандемії, респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, віднесено до переліку професійних захворювань. Тому випадки інфікування медичних працівників під час виконання професійних обов’язків розслідуються як гостре професійне захворювання.

На сьогоднішній день до Летичівського  відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області надійшло 10 повідомлень про підтверджені випадки гострого професійного захворювання медичних працівників на коронавірусну інфекцію COVID-19.

По всіх випадках створені комісії з розслідування гострих професійних захворювань, викликаних COVID-19, за участі страхового експерта з охорони праці Старокостянтинівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області. Станом на 15.09.20 р. робота  зазначених комісій триває.

Основними принципами профілактики інфекційних хвороб є дотримання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності.

Щоб убезпечити себе від інфікування коронавірусною хворобою на робочому місті слід дотримуватись наступних правил:

·                верхній одяг зберігайте в окремій закритій шафі, яка використовується тільки для верхнього одягу;

·                перед роботою ретельно вимийте руки з милом, а тоді обробляйте їх спиртовмісним антисептиком. На сьогоднішній день це обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із (потенційно) забрудненими об’єктами. Особливу увагу приділіть нігтям (там накопичується найбільше бруду).

·                у разі частого користування антисептиком застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри, через які можливе інфікування вірусом COVID-19;

·                робоче місце, стіл, клавіатуру, «мишку», відкриті полки та інші поверхні кабінету протріть разовою серветкою з дезінфікуючим засобом для обробки поверхонь, на початку роботи та в кінці робочого дня;

·                провітрюйте приміщення через кожні 2-3 години;

·                обмежте спілкування з колегами, робочі місця яких в інших приміщеннях (кабінетах), виробничі питання вирішуйте через засоби телефонного зв′язку;

·                поза межами свого робочого приміщення, при відвідуванні місць загального користування (санвузол, санітарні кімнати) одягайте маску;

·                правильно користуйтеся засобами індивідуального захисту, а саме: знімайте маску не доторкаючись до зовнішньої поверхні, користуйтесь не більше 2-х годин та утилізуйте лише в закриті ємності.

Для проведення дезінфекції потрібно використовувати дезінфекційні засоби, які дозволені до застосування в Україні та забезпечують ефективне знезараження вірусних інфекції.

Необхідно дотримуватись інструкції до кожного окремого дезінфекційного засобу, в тому числі щодо дотримання його ефективної концентрації та експозиції (дотримання часу перебування на обробленій поверхні).

 

Летичівське відділення УВД

ФССУ в Хмельницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь