Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Над Лисогіркою заборонено здійснювати польоти безпілотниками

Дата: 24.11.2020 08:55
Кількість переглядів: 1045

Конфлікти XXI сторіччя показали, що безпілотна авіація (далі - БПЛА) – це ефективна зброя, яку використовують у багатьох країнах світу. Аналіз фактів застосування безпілотних літальних апаратів у збройних конфліктах, в т.ч. на Сході України дає можливість зробити висновок, застосування великої кількості БПЛА, які мають змогу нести бойове навантаження, може змінити хід бою та завдати противнику значні бойові втрати важкої техніки та особового складу.

Фото без опису
 

 За останній кілька рокків, на Сході України, незаконними збройними формуваннями ОРДЛО та їхніми координаторами із числа співробітників спецслужб РФ, було застосовано різноманітні БПЛА. Ефективність їх застосування дуже висока. БПЛА можливо використовувати для проведення диверсій та терористичних актів. Прикладом використання БПЛА у вчиненні диверсійного акту є скидання засобів ураження на склади озброєння та боєприпасів 65-го арсеналу Міністерства оборони України (м. Балаклія Харківської області).

Однак, у сучасних умовах БПЛА не використовується тільки у військовій справі, їх можна придбати в різноманітних спеціалізованих магазинах, з метою власного повсякденного використання. В багатьох випадках вони використовуються у невизначених для цього місцях. Дуже небезпечні польоти БПЛА поблизу аеродромів, повітряних смуг. Зіткнення військового, або пасажирського літака із необережно запущеним любительським дроном може призвести до серйозної аварії та людських жертв.

Відповідно до чинного законодавства України використання БПЛА та легких літаків над територією військових частин суворо заборонено, а їх польоти поблизу військових об’єктів повинні бути в обов’язковому порядку погоджені з керівництвом частини, адже несанкціоноване знаходження повітряних суден  у повітряному просторі над військовим об’єктом та в його оточенні розцінюється, як порушення меж охоронюваних постів та дозволяє військовослужбовцям застосування зброї.

В зв’язку із викладеним рекомендується відмовитися від проведення польотів БПЛА та легких літаків над територією військової частини А1827 та в її оточенні, розташованої в районі с. Лисогірка Меджибізької ОТГ.

Порушення правил використання повітряного простору може створити істотну загрозу безпеці повітряних польотів та тягне за собою відповідальність передбачену  ст. 281 Кримінального кодексу України та ст. 111 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь