Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Меджибожу - 875 років! Підготовка розпочата

Дата: 25.01.2021 15:36
Кількість переглядів: 1099

В цьому році - 12-13 червня Меджибіж святкуватиме 875-річчя з часу першої писемної згадки. Вперше містечко згадується в Іпатіївському літописі в 1146 р., де читаємо: “Ізяслав же (онук Володимира Мономаха), водивши Всеволодовича Святослава до хреста, дав йому Божський і Межибож'є...”.

Фото без опису

 

Цьогорічною Постановою Верховної Ради України “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році” визначено перелік важливих історичних подій у суспільно-політичному житті України та ювілеїв видатних осіб, які мають відзначатися на загальнодержавному “рівні з метою консолідації та формування історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті”. Згідно Положення на державному рівні відзначатиметься 875 років із часу першої писемної згадки про Меджибіж.

Меджибізька селищна рада відповідально розпочала підготовку до відзначення цієї пам’ятної дати. 5 січня розпорядженням селищного голови створено “Робочу групу щодо організації та підготовки урочистих заходів з нагоди відзначення 875-ї річниці селища Меджибіж”, а 15 та 22 січня вже відбулися перші засідання вказаної робочої групи.

 

З метою належної підготовки до святкування, а також якісного проведення святкування “Дня Меджибожа” в 2021 році розроблено заходи, які необхідно буде реалізувати протягом першої половини 2021 року.

Так, будуть оголошенні конкурси для митців на проєкти пам’ятних знаків до 875-річчя першої писемної згадки та на честь надання Магдебурзького права жителям містечка в 1593 р. Оголоситься фотоконкурс, вже замовлено друк подарункового фотоальбому світлин Меджибожа і населених пунктів громади. Також будуть проведені конкурси: «Краща садиба», «Краща організація, підприємство, установа», «Краща вулиця» та інші.

А головне, до початку святкування - 12-13 червня планується завершити заплановані поточні ремонти доріг, впорядкується тротуар по Замковій, буде відновлене вуличне освітлення, завершиться капітальний ремонт дитячої школи мистецтв. Також запланований ремонт фонтана в Сквері імені Героїв АТО, а у випадку відсутності карантинних обмежень буде проведений грандіозний концерт за участі талантів громади, і, можливо, буде запрошено когось із відомих виконавців чи музичних колективів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь