Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Штрафи за порушення правил благоустрою громади

Дата: 21.04.2021 12:02
Кількість переглядів: 934

Візитна картка кожного населеного пункту –  це Благоустрій.

За порушення правил благоустрою передбачені штрафи.

На виконання п.1 ч.2 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» рішенняМеджибізької селищної ради № 2-10/2016 від 11 серпня 2016 року були затверджені «Правила благоустрою населених пунктів Меджибізької селищної об’єднаної територіальної громади і отримання в них санітарного порядку»

Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб по забезпеченню утримання території громади у чистоті й належному стані.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність,  яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

 Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого селищною радою, відсутність огорожі на місці розриття, відсутність урн для сміття.

Важливо!

До порушень правил поводжень із твердими побутовими відходами належить також відсутність укладеного договору на послуги з вивезення побутових відходів незалежно від статусу споживача (фізична чи юридична особа).

Чистота та порядок в нашій громаді залежить від кожного з нас, зробимо нашу громаду чистою та привабливою!

Виконавчий комітет Меджибізької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь