Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Інформація щодо звернень громадян за січень-грудень 2020 року до виконавчого комітету Меджибізької селищної ради

Дата: 22.04.2021 15:52
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

Інформація щодо звернень громадян за січень-грудень 2020 року до виконавчого комітету Меджибізької селищної ради        

Працівники виконавчого комітету Меджибізької селищної ради у своїй службовій діяльності під час роботи зі зверненнями громадян керуються Конституцією України, Законом України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 №393, Указом Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» від 07.02.2008 №109/2008, Інструкцією з діловодства у Меджибізькій селищній раді та її виконавчих органах, затвердженою розпорядженням Меджибізького селищного голови №27/ ос-2021 від 01 лютого 2021 року та Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян у Меджибізькій селищній раді, затвердженою розпорядженням Меджибізького селищного голови № 31 /ОС-2021 від 04лютого 2021 року.

Звернення до органів влади є найбільш поширеною та найдоступнішою для громадян формою діалогу та зворотного зв’язку, тому у виконкомі Меджибізької селищної ради територіальної громади чітко відбудована система роботи зі зверненнями громадян.

На виконання пункту 6 Указу розроблено та затверджено графіки проведення особистих та виїзних прийомів громадян:

- особистого прийому громадян керівництвом виконавчого комітету ради, старостами громади та працівниками структурних підрозділів виконавчого комітету Меджибізької селищної ради;

- виїзних прийомів громадян селищним головою та керівництвом Меджибізької селищної ради.

Робота з розгляду звернень громадян та запитів на інформацію є одним із найважливіших напрямків діяльності виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.

До виконавчого комітету селищної ради за період січень- червень 2020 року надійшло 16649 зверненнь,  в тому  числі:  14354 письмових  заяв та 1659 усних звернень.

На особистому прийомі селищного голови, секретаря селищної ради, заступника селищного голови та керуючого справами виконавчого комітету було прийнято 512 громадян, яким були надані  відповідні  роз’яснення та консультації.

Надійшло вісім заяв звернень від Летичівської РДА, всі заяви розглянуті і надані громадянам відповіді.

Надійшло 39 письмових заяв-скарг по вирішенню спірних земельних питань по встановленню  межових знаків із них: 23 заяв розглянуто і надано відповіді громадянам. 16 заяв будуть розглянуті після закінчення карантину.

Чотири колективні заяви щодо проведення поточного ремонту дороги в  смт. Меджибіж по вул. Пристань, смт. Меджибіж по вул. 8 Березня, смт. Меджибіж по вул. Молодіжна та в с. Ярославка по вулиці Лісова. На задоволення заяв виконання робіт планується провести на протязі 2020 року. Проведено поточний ремонт дороги в смт. Меджибіж по вул. Пристань та в с. Ярославка по вул. Лісова.

Надійшло п'ять колективних заяв від педагогічного колективу Ставницької ЗОШ І-ІІ ступенів, Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, та жителів с. Ставниця та Требухівці щодо створення філій опорного закладу середньої освіти Меджибізької селищної ради, заяви розглянуті та надана відповідь.

Надійшло  81 заява  від  учасників АТО про надання  їм  матеріальної  допомоги, всі  були задоволені де було надано матеріальну допомогу учасникам АТО в розмірі 1,0 (одна) тисяча  гривень.

Надійшло 70 заяв  від громадян про  надання  допомоги  на  лікування, всі заяви були розглянуті на сесіях селищної ради, і всім було виплачено допомогу в сумі вісімдесят чотири тисячі п'ятсот гривень.

Надійшло 8  заяв   про  надання  допомоги  на  поховання  померлих  громадян,  які  на день смерті не  працювали, була виплачена допомога в сумі вісім тисяч гривень.

Надійшла одна заява від жителя с. Требухівці про надання матеріальної допомоги для вирішення матерільно-побутових потреб для ліквідації наслідків пожежі житлового будинку, допомога виплачена в сумі п'ять тисяч гривень.

Надійшло 68 заяви від учасників бойових дій та 18 заяв та від дітей-інвалідів про виділення їм у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та  затвердження технічної документації із землеустрою.

Надійшло 1382  заяв  від громадян з таких питань, як:

- надання дозволу на виготовлення технічної документації та проектів землеустрою на присадибні земельні  ділянки;

- на затвердження технічної документації та проектів землеустрою на присадибні  земельні  ділянки, та  для  ведення  особистого  селянського господарства;

Із них: 1098 заяв про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою та затвердження технічної документації розглянуто та задоволено на сесіях Меджибізької селищної ради, 138 заяв було громадянам відмовлено, 146 заяв про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою буде розглянуто на наступній сесії.

Надійшло 20 заяв  на упорядкування  та  присвоєння адрес житловим будинкам та земельним ділянкам.

Надійшло шість заяв від дітей позбавлених батьківського піклування щодо поставлення на позачерговий квартирний облік та одна заява від учасника АТО,  громадяни поставлені на квартирний облік.

Надійшло 17  заяв від старост с. Ставниця, Шрубків, Головчинці та жителів смт. Меджибіж , Требухівці, Ярославка, Лисогірки, Головчинці, Голосків  щодо зрізки дерев, дане питання вирішено позитивно.

Виконавчим комітетом та старостами сіл Меджибізької селищної ОТГ  було видано 6162 довідок  різного характеру.

Вчинено  нотаріальних дій:

-    заповіти -157;

-    посвідчення підписів -129;

-    видано 4 дублікати;

-    видано 751  доручень.

З метою покращення обслуговування населення громади у виконавчому комітеті селищної ради виготовлено інформаційні стенди, на яких розміщено законодавчо-нормативну базу з питань розгляду звернень громадян, зразки заяв і звернень, графіки особистих та виїзних прийомів.

Робота по розгляду звернень громадян, організації особистого прийому перебуває на постійному контролі селищного голови. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь