Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

  Щирі вітання від гостей, святковий концерт, спортивні змагання, народні артисти - так святкував свою річницю стародавній Меджибіж!

Дата: 18.06.2021 15:42
Кількість переглядів: 729

   

 Цьогоріч, 12 червня 2021 року маленьке містечко Меджибіж відзначило 875-ту річницю з часу першої писемної згадки.

Це свято пам’ятне та особливо значуще для кожного жителя, адже саме з Меджибожом багато в кого пов’язані спогади із дитинства, з проведеною юністю, процесом періодом  становлення та здобутими успіхами і перемогами, у тому числі на його благо.

Організатором свята виступив колектив Меджибізької селищної ради за сприяння та підтримки селищного голови Олександра ТКАЧА, який зазначив, що організовуючи свято ми всі разом намагались забезпечити людям широкий спектр дозвілля, створивши відпочинок у декілька локацій, аби кожен цього дня мав можливість віднайти собі дозвілля до смаку та цікаво і з користю відпочити на святі.

Різноманітні заходи в цей день відбувались упродовж всього дня.

О 10 годині пройшов турнір з шахів у ДІКЗ «Межибіж», турнір з міні-футболу на спортивному майданчику зі штучним покриттям у Меджибізькому ліцеї, відкритий тенісний турнір у Меджибізькому будинку культури.

    

Ранок 12 червня для жителів Меджибожа та гостей розпочався із виступу Летичівського народного оркестру духових інструментів біля головної сцени свята у парку імені Героїв АТО.

Після виступу оркестру, на відкриття Дня Меджибожа жителів та гостей закликав колектив барабанщиць Летичівського центру творчості дітей та юнацтва. Дівчатка влаштували справжнє барабанне шоу та не залишили байдужими глядачів.

Офіційна частина святкового дійства розпочалась об 11 годині. Концертну програму представляли колективи художньої самодіяльності Меджибізької територіальної  громади, які подарували всім ефектні виступи та порадували гостей свята творчими номерами.

    

Щира вдячність вокальному ансамблю «Меджибізькі перлини», народному «аматорському» вокальному колективу «Бужанка», вокальному ансамблю «Веселі ноти»,  ансамблю спортивного бального танцю «Діалог» Летичівської територіальної громади, танцювальному колективу «Веснянка», колективу «Веселка» Западинецького сільського клубу.

   

Для дітей були облаштовані надувні гірки, батути, аквагрим, для дорослих - різноманітні зони частування та торгівлі, сувеніри, фотозона. 

Славу Меджибожа завжди творили борці за вільну і незалежну Україну. Селищний голова та учасники АТО пом’янули та поклали квіти до пам’ятника Героям АТО на знак вічної пам’яті про земляків, життя яких забрала невблаганна та непрохана російсько-українська війна, і які полягли героїчною смертю у боротьбі за Свободу та Незалежність.

 

Першим гостей привітав селищний голова Олександр ТКАЧ, який висловив гордість за всі успіхи та перемоги жителів Меджибожа, надію на подальший розвиток і процвітання містечка та подякував кожному жителю за щоденну клопітку невтомну працю.

З 875-річчям Меджибожа усіх привітали Тетяна Зеленко заступник керівника виконавчого апарату Хмельницької обласної ради, Олександр Чорнієвич голова Хмельницької районної ради, Володимир Коваль перший заступник голови Хмельницької районної державної адміністрації, Сергій Слюсарчук народний депутат та представник народного депутата Верховної ради України Віктора Бондара, Наталія Кухарук депутат Хмельницької обласної ради, Вадим Лозовий депутат Хмельницької обласної ради, Сергій Волковинський голова Вовковинецької територіальної громади, Василь Провозьон секретар Летичівської селищної ради, депутати Меджибізької селищної ради Петро Леськів, Валентина Бацевич, Олег Погорілець.

    

  

Урочисто на сцені відбулось нагородження жителів Меджибожа грамотами за плідну працю, активну життєву позицію.

   

Як годиться, на святкуванні присвоїли звання «Почесний громадянин Меджибожа»   Вероніці Візнюк та Людмилі Гончар та вручили їм нагрудні знаки, і пам’ятні подарунки.

Після урочистої частини, усіх розвеселяв та задав гарного настрою пародист із шоу-програмою «Верка Сердючка».

    

Продовжилось святкування концертом від академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля», який репрезентував історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутову, обрядову лірику, купальські, жниварські, весільні пісні і танці.

Завершилося святкування 875-річчя Меджибожа за підтримки та сприяння народного депутата Верховної ради України Віктора Бондара концертом народних артистів України Дмитра та Назарія Яремчуків, Алли Попової, заслуженого артиста України Олександра Зайченка та начальника відділу культури Богдана Німця.

    

Під час святкування панувала доброзичлива й весела святкова атмосфера. Учасники дійства відпочили та залишились із гарним настроєм.

    


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь