Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Робота з сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Дата: 21.07.2021 11:18
Кількість переглядів: 593

На жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання, тому службою у справах дітей Меджибізької селищної ради, в нашій громаді проводиться активна робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах та не в змозі подолати їх самостійно. 

  Саме охорона дитинства є одним із стратегічних загальнонаціональних пріоритетів державної політики України. Всебічний розвиток дітей тісно пов’язаний з умовами, в яких вони зростають. В зв’язку із чим, основним завданням служби у справах дітей є розроблення і здійснення заходів щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей, забезпечення виконання Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Постанова Кабінету Міністрів  України від 01 червня 2020 року № 585 «Про забезпечення соціального захисту дітей які перебувають у складних життєвих обставинах».  Так, відповідно до вимог статті 4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, службою у справах дітей  здійснюється ведення обліку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Облік дітей зазначеної категорії ведеться в Єдиній інформаційно-аналітичній системі «Діти». З метою покращення якості життя дітей соціально вразливих груп старостами Меджибізької ТГ до служби у справах дітей подається інформація про наявність на їх підвідомчій території сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, яка доповнюється у разі виникнення підстав для обліку.

На даний час на обліку служби перебуває 21 дитина із 7 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та проживають на території Меджибізької селищної ради. З ними та їх батьками працівники служби систематично проводять індивідуальні профілактичні бесіди та роз’яснювальну роботу з метою посилення відповідальності за виховання дітей. Перевіряються умови проживання вказаних дітей, про що складаються акти перевірки житлово-побутових умов, що зберігаються в особових справах вказаної категорії дітей, надається психологічна та юридична допомога. 

  З метою попередження порушень прав дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, впродовж І півріччя 2021 року службою у справах дітей Меджибізької селищної ради  проведено рейд «Неблагополучна сім’я» у селах Лисогірка,  Ставниця,  Голосків та Требухівці.  У результаті проведеного рейду обстежено умови проживання 6 сімей, де виховується 20 дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей як такі, що опинилися в складних обставинах.

  З даними сім’ями проведено профілактичну роботу, надано роз’яснення та консультації. Складені відповідні акти умов проживання дітей.

    Батьків попереджено про особисту відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків відносно дітей або ухилення від їх виконання.

   Служба у справах дітей Меджибізької селищної ради постійно співпрацює з працівниками правоохоронних органів, відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму Меджибізької селищної ради, Меджибізьким центром надання соціальних послуг, сектором з питань соціальних послуг Меджибізької селищної ради, засобів масової інформації,  установами та організаціями  з питань, які стосуються захисту прав та інтересів дітей. 

Служба у справах дітей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь