Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

В Одесі відбувся триденний XVІ Український муніципальний форум!

Дата: 03.08.2021 09:53
Кількість переглядів: 1703

Фото без опису

27 по 29 липня Меджибізький селищний голова Олександр ТКАЧ брав участь у ХVI Українському муніципальному  форумі, який проводила Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування 

«Асоціація міст України»  в Одесі .

Фото без опису

Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для діалогу та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем життєдіяльності територіальних громад.

Відкрив Форум і взяв участь у його роботі Голова Асоціації міст України, Київський міський голова Віталій Кличко. 

Фото без опису

Серед учасників, яких запрошено більше 500, – голови громад-членів АМУ, депутати місцевих рад,  представники центральних органів державної влади, парламентарі. Закордонні гості АМУ - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель, а також, представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив День Діалогу в рамках Форуму та обговорив із головами громад проблеми місцевого самоврядування.  

Фото без опису

 У програмі Форуму: 

27 липня – «ДЕНЬ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ ТА ВІДКРИТОГО ВРЯДУВАННЯ»  (у рамках проєкту Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні»).

Протягом дня учасники обговорили актуальні питання, пов'язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприяння та захисту прав людини на місцевому рівні, а також більш широкому представництву та підтримці жінок у політиці.

28 липня – «ДЕНЬ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ» (у рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, що впроваджується в Україні Програмою «Deutsche  Gesellschaft  für  Internationale  Zusammenarbeit (GIZ) GmbH»).

У цей день відбулася дискусія з питань ефективного використання енергії та впливу на довкілля, учасникам було презентовано інструменти енергоменеджменту для громад тощо. Також обговорено стан реалізації Меморандуму між Урядом та міськими головами щодо вирішення системних проблем теплоенергетики та водопостачання.

29 липня – «ДЕНЬ ДІАЛОГУ: СТАЛИЙ МІСЦЕВИЙ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК» (у рамках Програми U-LEAD з Європою «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», який впроваджується Асоціацією міст України).

Діалог голів громад з представниками уряду та парламентарями було присвячено подальшим крокам із реформування місцевого самоврядування, бюджетному забезпеченню нових повноважень та компетенцій, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь