Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Меджибізька громада яскраво відсвяткувала 30-ту річницю Незалежності України!

Дата: 26.08.2021 18:31
Кількість переглядів: 532

Фото без описуУ Меджибізькій територіальній громаді, у парку імені Героїв АТО, 23 серпня відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.

Ця визначна дата, 30-та річниця Незалежності України, навіки увійде в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувавши нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпивши його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

Організатором свята виступив колектив Меджибізької селищної ради за сприяння та підтримки селищного голови Олександра ТКАЧА.

Різноманітні заходи в цей день відбувались упродовж всього дня.

О 10 годині ранку відбувся турнір з мініфутболу на спортивному майданчику зі штучним покриттям у Меджибізькому ліцеї. Участь брали дві команди: із с. Требухівці та із с. Ставниця. Де перемогу здобула команда із села Ставниця.

Фото без опису

Фото без опису

О першій годині відбувся конкурс «Старостинські оглядини»!

Конкурс розпочався з представлення населених пунктів Меджибізької територіальної громади, які своїми знаннями, своєю невтомною працею, здобутками й досягненнями підносять культуру свого краю та його економічний потенціал.

Фото без опису

Кожне селище підготувало презентаційні точки, палатки, виставку виробів майстрів народно-прикладного та ужиткового мистецтва. Усі присутні мали змогу скуштувати смачні пироги, бринзу, смажену картоплю, вареники, сало, домашню випічку та безліч інших домашніх страв.

Фото без опису

 У майстерності випікання короваю змагалися господині всіх старостинських округів, а аматорські колективи тішили своїм співом присутніх під час представлення.

Фото без опису

За підсумками конкурсу всім старостам сіл вручено сертифікати на придбання господарського інструменту.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

 

Святкування Дня Незалежності України розпочалося зі спільної молитви за Україну. Молитви звершувалися Отцем Іваном, Отцем Олександром та Отцем Петром. По завершенні молебені священники привітали усіх присутніх із Днем Незалежності, подякували за спільну молитву та побажали Божого благословення, родинного затишку та мирного неба над головою.

Фото без опису

 «Усюди є небо, і зорі скрізь сяють,

 І квіти усюди ростуть…

Та тільки одну Батьківщину ми маєм –

ЇЇ Україною звуть» -

такими зворушливими словами розпочали святковий концерт до Дня Незалежності України ведучі Янна Трачук та Сергій Щур. 

Фото без опису

Святковий захід продовжився з церемонії підняття Державного Прапора України. Під звуки державного гімну України право підняти стяг рідної Батьківщини було надано учаснику АТО, сержанту військової частини А1827 Володимиру Лойченку з родиною.

Фото без опису

Першим гостей тепло привітав селищний голова Олександр ТКАЧ, від себе особисто, від депутатів селищної ради та членів виконкому побажав  нашій державі та громаді миру, спокою та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у всіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України та нашої громади!

Фото без опису

Нашу славу завжди творили борці за вільну і незалежну Україну. Селищний голова та присутні на святі пом’янули та поклали квіти до пам’ятника Героям АТО на знак вічної пам’яті про земляків, життя яких забрала невблаганна та непрохана війна, і які полягли героїчною смертю у боротьбі за Свободу та Незалежність нашої держави.

Фото без опису

Фото без опису

З великими національними святами нашої державності усіх також, привітали заступник голови Хмельницької обласної ради Валентин Соколюк та голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич, які наголосили, що «Усі успіхи нашої держави складаються з успіхів кожного українця, тож покладаймося на успіх наших спільних дій і продовження активної праці, яка єднає нас, зміцнює нашу Державу».

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

       Святкування продовжилось урочистою церемонією нагородження кращих працівників різних галузей економіки й соціальної сфери громади грамотами голови обласної, районної рад та Меджибізького селищного голови.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

За материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку відзначено Оксану Гуцалюк із села Шрубків та вручено почесне звання матері-героїні.

Фото без опису

Концертну програму представляли колективи художньої самодіяльності Меджибізької територіальної  громади, які подарували всім ефектні виступи та порадували гостей свята творчими номерами.

Щира вдячність вокальному ансамблю «Меджибізькі перлини», колективу «Червоне намисто» Голосківського СБК,  народному аматорському вокальному колективу «Бужанка» Головчинецького СК, вокальному колективу «Любисток» Русанівського СК, колективу «Волосівчанка» Волосовецького СК, колективу «Калина» Ярославського СБК, колективу «Митківчанка» Митковецького СК, колективу «Вербиченька» Лисогірського СБК, колектив «Гармонія» Шрубківського СБК, колективу «Веселка» Западинецького СК, колективу «Файні дівчата» Требуховецького СК.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Глядачі зворушливо спостерігали за кожним номером концертної програми та оплесками зустрічали виступи учасників заходу.

Гості свята, також, мали змогу скуштувати запашну юшку,  яку приготували працівники ПрАТ «Хмельницькрибгосп».

Для дітей були облаштовані надувна гірка, батут, аквагрим, для дорослих - зона частування та фотозона. 

Фото без опису

Святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України відбулось у теплій і дружній атмосфері. Гомін дітвори, сміх та веселощі довкола підіймали настрій і згуртовували усіх присутніх. Такі свята об’єднують людей, тому що єдність – велика сила народу.  

Фото без опису

Після завершення святкування усі охочі скористалися можливістю побувати на опері «Запорожець за Дунаєм» С. С. Гулака-Артемовського просто неба від академічного ансамблю пісні та танцю «Козаки Поділля», яка відбулась у Державному історико-культурному заповіднику "Межибіж»!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь