Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Загальна кількість днів лікарняних зросла на 7,5% за підсумками 10 місяців 2021 року

Дата: 19.11.2021 15:33
Кількість переглядів: 316

Фото без описуУпродовж десяти місяців 2021 року роботодавці подали до  Летичівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України заяви-розрахунки на оплату 1 633 листки непрацездатності своїх працівників. Загальна кількість днів лікарняних, які підлягають оплаті за кошти Фонду, сягнула 16 353 днів, що на 7,5% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Загальна сума коштів, замовлених по всіх видах тимчасової непрацездатності страхувальниками Летичівського та Старосинявського районів за період з січня по жовтень 2021 року склала 5 090 538 грн., що в порівняні з минулорічним показником – 4 189 850 грн.,  зріс на 21, 5%.

Середній розмір допомоги від ФССУ за один день лікування від захворювань, травм і догляду за хворими дітьми становить 311,29 грн.

Таке зростання днів тимчасової непрацездатності, а відповідно і коштів, необхідних для оплати допомоги по тимчасовій непрацездатності,  спостерігається Фондом з минулого року та у більшій мірі пов’язане з розповсюдженням короновірусної хвороби. Це, у поєднання з іншими  факторами, призводить до перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду. За підсумками жовтня загальноукраїнська потреба у видатках перевищила надходження на понад 2,1 мільярда гривень.

Нагадаємо, фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондом кошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників, де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків.

Перші п’ять днів страхового випадку оплатить роботодавець, а решту – аж до одужання фінансує Фонд соціального страхування України (за винятком допомог по вагітності та пологах і по догляду за хворими дітьми – вони оплачуються за кошти ФССУ з першого дня).

Щоб дізнатись дату фінансування, потрібно знати точну дату подання роботодавцем заяви-розрахунку за е-лікарняним – не втрачайте зв’язок і цікавтесь станом оформлення заяви. Уточнити дату можна також у відділенні Фонду, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі гарячі лінії: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493.

В.о. начальника Летичівського відділення

УВД ФССУ в Хмельницькій області

Бальжик С.П.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь