Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

У Меджибізькій громаді відбувся фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін»

Дата: 18.01.2022 09:24
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

14 січня у Меджибожі біля центральної ялинки відбувся фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяний передзвін». Святкове дійство було присвячене до одного з найбільш шанованих свят зимового циклу - свята Василя або Старого Нового року. Метою проведення фестивалю є збереження та розвиток різдвяних традицій нашого краю й України, підвищення духовно-культурного рівня населення та залучення молодого покоління до збереження народних традицій та обрядів.

Серед учасників фестивалю були і солісти і творчі колективи всіх закладів культури Меджибізької громади, які своїми віншуваннями, яскравими костюмами, колядками та щедрівками дарували святкову атмосферу для гостей та глядачів дійства. Захід проходив у теплій та щирій атмосфері з дотриманням усіх обрядів і звичаїв, з відчуттям казкового Різдва.

Розпочалась святкова програма у парку імені Героїв АТО із дійства «Старостинські витребеньки», на якому представники населених пунктів Меджибізької територіальної громади весело щедрували, колядували, вражали артистизмом і професійністю.

Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Продовжилося свято концертом. Святкову атмосферу заходу створили колективи художньої самодіяльності Меджибізької територіальної  громади та молодь з різних сіл громади. Кожен колектив, колядка, віншування дарували усім присутнім у залі урочисте піднесення, відчуття чогось надзвичайного, радісного, таємничого.

Фото без опису   Фото без опису 

 Фото без опису

Зачаровували щедрою та колядою вокальні колективи: «Меджибізька перлина» із смт Меджибіж, народний аматорський колектив «Бужанка» із с. Головчинці, «Калина» із с. Ярославка, «Митківчанка» із с. Митківці, «Ставничанка» із с. Ставниця, «Гармонія» із с. Шрубків, «Веселка» із с. Западинці, «Вербиченька» із с. Лисогірка, «Червоне намисто» із с. Голосків.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся селищний голова Олександр ТКАЧ, який зазначив, що учасники фестивалю роблять надважливу місію, відроджуючи, зберігаючи та популяризуючи українські традиції.

«Щиро дякую Вам за чудову традицію, яку ви бережете і здійснюєте, а також, за гарний настрій, подарований нам. Бажаю усім присутнім, щоб рік новий був Богом благословенний, щоб у доброму здоров’ї дочекатися наступних різдвяних свят, щоб кожна родина жила у мирі та злагоді, і мир був у всьому світі, щоб не було війни і даремних смертей, у сім’ях лунав дитячий сміх, щоб дітки були здорові,  родини заможними та щасливими!» - зазначив Олександр Васильович.

Фото без опису

Також до вітань долучився отець Петро, настоятель Свято-Миколаївської Замкової церкви: «Сьогоднішнє дійство - це молитва до Бога у відповідній формі. Ми просимо Христа, і дякуємо Богу за його любов до людей, ми просимо Його, щоб Він послав мир у нашу країну. Нехай кожна щедрівка та колядка буде благанням про благополуччя в Україні. Нехай усе, що ми робимо, буде не заради власної користі, а для загального блага».

Фото без опису

Захід був яскравим! Всіх учасників нагородили подарунками, сертифікатами та подяками Меджибізької селищної ради. Завершився фестиваль спільним виконанням учасниками та глядачами єднальної колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

Дякуємо керівництву громади, організаторам свята, всім працівникам культури та колективам громади за веселе, колоритне та незабутнє свято!

Фестиваль щедри та коляди нагадує нам про наше українське коріння, повертає до витоків національної культури. Маємо надію, що попри складні обставини, які склались не тільки в Україні, а в усьому світі, різдвяний  фестиваль надихне і покращить настрій, а  почуття Різдвяного дива запанує у серцях кожного, об'єднавши усіх в одну велику дружню родину.

Веселою колядою, щедрою, щирою молитвою

Нехай відгукнеться у Вашому серці

Світло зорі, що засіяла

Над Вифлеємським вертепом.

З Новим роком!

З Різдвом Христовим!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь