Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Делегація представників громад Хмельниччини відвідала Форум «Асоціація міст України єднає Україну» в Івано-Франківську

Дата: 08.02.2022 16:00
Кількість переглядів: 312

5 лютого 2022 року Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування Асоціація міст України  у співпраці з Івано-Франківською міською радою провела Форум «АМУ єднає Україну». Цього року АМУ святкує 30-річчя і цей Форум започатковує низку заходів з відзначення ювілейної дати. Також регіональні форуми місцевого самоврядування “Асоціація міст єднає Україну” заплановані в Чернігові, Дніпрі та в Генічеську.

Спільними зусиллями всіх членів Асоціація міст України розбудовує місцеве самоврядування європейського зразка та перетворює Україну у державу сильних, спроможних громад. АМУ формує рішення, які роблять сильними усі громади, незалежно від їх місця знаходження чи розміру, у кожній з них мешканці повинні отримувати достойні зарплати та якісні послуги. Саме тому гасло Форуму – «Асоціація міст України єднає Україну»!

Відкрив захід Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко. «За 30 років кількість членів АМУ зросла у 30 разів! Наша Асоціація збільшується, стає ще потужнішою і ефективнішою у відстоюванні інтересів місцевого самоврядування, в захисті прав громад і перспектив розвитку міст, селищ та сіл України. Сьогодні в АМУ об’єднали зусилля вже 978 громад. І для мене очолювати таку авторитетну організацію – дуже відповідальна і почесна місія. Дякую вам за довіру та співпрацю!», – звернувся Кличко до учасників форуму – представників місцевого самоврядування.

Голова АМУ підкреслив, що протягом усіх років своєї історії Асоціація міст України виступає за розбудову в Україні ефективного місцевого самоврядування як основи демократії в європейській державі.

На Форум були запрошені почесні гості - народні депутати України, представники центральної влади. Спеціальний гість Форуму – Мирослав Маринович, проректор Українського Католицького Університету, відомий український правозахисник, публіцист, релігієзнавець. Усі вони наголошували на позитивних результатах роботи АМУ та підкреслювали, що попри партійні погляди мета у всіх одна – це процвітання благополуччя та добробут кожної громади задля успіху країни.

Серед учасників, яких зібралось близько 150, голови громад та представники місцевого самоврядування Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей. У делегацію від Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України увійшли: Віталій Бузиль - міський голова Шепетівки, Віталій Янушевський - заступник Шепетівського міського голови, Артур Косінський - заступник Городоцького міського голови, Анатолій Тимчук - селищний голова Старої Ушиці, Ігор Тисячний - селищний голова Летичева, Олександр Ткач - селищний голова Меджибожа, Анатолій Оцалюк - селищний голова Антонін, Владислав Галачинський - сільський голова Макова та в.о. виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Крупа.

В рамках Форуму відбулася відкрита дискусія «Об’єднання України через розвиток муніципалітетів». Присутні вислухали думки та ознайомилися із напрацюваннями народних депутатів, що стосуються органів місцевого самоврядування. Народні депутати говорили про шляхи наповнення бюджетів громад та забезпечення їх фінансової незалежності, повноваження районних рад, освітню субвенцію, яка не закриває потреби ОМС, співпрацю з різними органами державної влади, формування екологічної свідомості та раціональне використання природних ресурсів. Також свої питання до нардепів могли задати присутні представники громад.

Під час роботи заходу працювала виставка бізнесу Західного регіону.

Асоціація міст України – всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, яка об’єднує близько тисячі громад – сіл, селищ, міст. АМУ створена у 1992 році, щоб захищати права та інтереси територіальних громад, сприяти їх соціально-економічному і культурному розвитку. На Хмельниччині до складу АМУ входить 44 органи місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь