Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Привітання селищного голови Олександра ТКАЧА з днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 09:34
Кількість переглядів: 436

Шановні ветерани війни в Афганістані!

Шановні учасники бойових дій на території інших держав!

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33 річниця виведення військ з Афганістану.

З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської  війни, але священною є пам’ять про ваш героїзм, мужність при виконанні  інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну – своє життя. Ви є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України в зоні ООС (операції об’єднаних сил).

Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні.

Вітаємо з цією пам’ятною датою Вас, ветерани Афганської війни, що повернулися на рідну землю, вкриту бойовою славою, вітаємо ваших рідних і близьких, які, незважаючи ні на що, в свій час вірили, що ви, їхні сини, брати, кохані, знову переступите поріг батьківської оселі.

Низький уклін вам, миротворці. Хай затишок, добро і шана оточують вас скрізь!  Наснаги вам, щастя, радості, успіхів у праці на благо родини та рідної України!

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою - селищний голова Олександр ТКАЧ

 

Довідково:

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Рішення ввести радянські війська до Афганістану ухвалено 12 грудня 1979 року. Офіційна мета введення була - запобігти загрозі іноземного військового втручання.
У конфлікті брали участь збройні сили уряду Демократичної Республіки Афганістан з одного боку і озброєна опозиція (моджахеди, або «душмани») - з іншого. 
Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року - 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів).
Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.
Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, - українець.
Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь