Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 20:28
Кількість переглядів: 430

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Вона стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності.

Сьогодні, 18 лютого у парку імені Героїв АТО, біля пам’ятника загиблих воїнів зібралися представники виконавчого комітету Меджибізької селищної ради, Отець Петро – настоятель Свято-Миколаївської замкової церкви, учасники АТО (ООС), щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Перед присутніми виступив головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму В’ячеслав Пономар, який наголосив: «Майдан став символом боротьби та утвердження прагнень українців до європейських цінностей. За цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшною ціною. Своє життя віддали найкращі й більшість з них ті, хто лише починав жити…».

Перед зібранням виступив заступник селищного голови Сергій Лук’янчук.  Він сказав, що події, які відбувались на зламі 2013-2014 років були доленосними  для України та українців.  Це дійсно була «Зима, що нас змінила». Адже відбувся переворот  у масовій свідомості українських громадян, котрим вкрай набридло жити у корумпованій, антиправовій державі, де права людини  не мали ніякого значення.

Звертаючись до присутніх, отець Петро наголосив, що лише спільна, щира молитва та любов можуть спасти нас та Україну. Закликав віддати шану патріотизму і мужності Героїв Небесної Сотні, вклонитися кожному, хто виступив проти авторитарного режиму, і всім тим, хто зараз захищає нас від російської агресії, не втрачати гідність на усіх рівнях в щоденному житті задля кращого майбутнього. 

 «День 20 лютого, коли були розстріляні наші патріоти,  коли кров лилася рікою,  коли безпорадні люди падали, немов скошені косою, змінив усе наше життя. «Мирні солдати Майдану» навіки зайняли свої пости захисту українського народу. Вічна і світла пам’ять Патріотам, Героям Небесної сотні, що загинули в боротьбі за нашу свободу… Герої не вмирають! Слава Україні!» - наголосив голова громадської організації спілки АТО Віталій Блонський.

Учасники заходу до пам’ятника Героям АТО поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні, і всіх тих, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України.

У цей день ми також згадали імена наших героїв земляків, які загинули в АТО. Вшанували їхню пам'ять також покладанням квітів.

У цей день, 18 лютого загинув Герой російсько-української війни Олександр Миколайович Пастухов - старший солдат, розвідник відділення управління зенітно-ракетного дивізіону, 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Житель Ставниці загинув на трасі Дебальцеве - Артемівськ під час виходу військових сил з Дебальцево.

Світла та вічна пам'ять Герою!


Герої, які загинули, є прикладом мужності, хоробрості, відважності та безстрашності, безкінечної любові до своєї країни, народу ти мови.
Вони любили Україну більше, ніж себе, готові були віддати найдорожче - своє життя. Вони були справжніми патріотами, прикладами для наслідування для нас всіх.

Слава Україні! Слава її Героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь