Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Допомога переселенцям у Меджибізькій територіальній громаді

Дата: 21.03.2022 15:41
Кількість переглядів: 875

Фото без описуВ час збройної агресії Російської Федерації, наша громада об’єдналася у боротьбі зі спільним ворогом. Усі мешканці підтримують один одного. Крім того, органи місцевого самоврядування допомагають переселенцям, які через агресію Росії вимушені шукати прихисток у західній Україні.

Коли розпочалися активні атаки з боку окупанта на українські міста, на Хмельниччину почали переселятися десятки, а то й сотні тисяч переселенців, які втратили дім або не почуваються там у безпеці. Уже сотні вимушених переселенців знайшли прихисток у нас на території. 

На сьогодні вже налагоджена робота по прийому осіб, які переміщуються з зони бойових дій. Відповідальним за розподілення осіб для подальшого влаштування на тимчасове перебування є Горбач Микола Михайлович, начальник відділу Центру надання адміністративних послуг. 

«Переселенці здебільшого залишаються на ніч, а потім рушають чи до Львова чи за кордон» - зауважує Микола Михайлович.

У Меджибізькій громаді є облаштовані місця, де люди можуть зупинися на ночівлю або на більш тривалий термін. Загальна кількість місць по громаді, готових для прийняття внутрішньо переміщених осіб складає 1100 одиниць.

Фото без опису  Фото без опису

Є також можливість поселити людей в будинках у населених пунктах громади. Місцеві жителі активно долучаються до прибирання будинків.

«Дати їм відчуття дому – це те, що ми можемо і повинні зробити, щоб українці залишалися в Україні» - кажуть дівчата із села Ярославка, які організували цілу бригаду для прибирання будинків переселенцям.

Фото без опису   Фото без опису

  Фото без опису  Фото без опису

Підтримати, дати дах над головою, нагодувати, вирішувати ці та інші нагальні питання також допомагають небайдужі люди – підприємці, волонтери, кухарі, мешканці громади у взаємодії з закладами та установами Меджибізької селищної ради.  

Вирішено питання щодо забезпечення харчування переселенців. Допомагають у цьому місцеві підприємці, працівники садочків та шкіл громади, також необхідні продукти зносять жителі сіл у старостати.

Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису   

Станом на 21 березня через Меджибізьку громаду пройшло у загальному 7137 переселенців, які прибули з різних куточків України. Зараз у громаді перебувають у приватному секторі 380 переселенців, які були вимушені покинути домівки.

Кількість дітей переселенців, які долучились до освітнього процесу, складає 23 особи.

Меджибізькою селищною радою, також надано дрова та газові балони переселенцям, які залишились на постійне перебування у громаді.

Фото без опису 

Фото без опису

Зараз час, який потребує від нас бути ефективними і у рутинних справах. Виконувати свою роботу повністю, допомагати колегам, дбати про своїх близьких. І при цьому віддавати все, що потрібно для нашої оборони. Для наших захисників.

Дякуємо всім мешканцям громади, що гостинно приймають переселенців, які були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії! 

Фото без опису   Фото без опису

На світлинах діти з м. Харків та м. Полтава. Вони вірять, що невдовзі повернуться додому. Та поки що вони тут, усміхнені, зігріті щирою турботою.

Все буде Україна! Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь