Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

У Меджибізькій громаді відбулись заходи до Дня Героїв. Свята на честь борців за волю України

Дата: 27.05.2022 15:13
Кількість переглядів: 421

Безумовно, цьогорічний День Героїв набув ще більш глибокого, воістину буквального змісту. Солдати і офіцери ЗСУ щодня героїчно захищають рідну землю від російських окупантів, вони вже досягли переламу у війні – і перемога не за горами. На жаль, це обходиться дорогою ціною – на фронтах щодня гинуть безстрашні українські воїни, зокрема, і наші земляки. Вони гідно продовжують справу своїх славних попередників – борців за волю України, передусім лицарів  Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН, УПА, а також героїв Небесної сотні.  І День Героїв – однозначно знакове свято бійців і захисників Держави сучасної доби.

До видатного свята, відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради у Меджибізькій громаді були розроблені і проведені наступні заходи:

27 травня у смт Меджибіж відбувся мітинг до Дня Героїв.

Розпочали мітинг  присвячений захисникам української державності гімном України. Вшанувати пам`ять героїв прийшли працівники Меджибізької селищної ради на чолі із селищним головою Олександром ТКАЧЕМ, отцем Петром настоятелем Святомиколаївської замкової церкви, учнями та вчителями Меджибізького ліцею та небайдужими мешканцями громади.

 

Учні Меджибізького ліцею розповіли про великий шлях, який пройшов український народ до створення вільної і соборної України, та усі разом хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв всіх часів, які боролися і продовжують боротися за свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

Також, присутніми учасниками було урочисто покладено квіти до пам’ятника Героїв АТО.

«Ми пам'ятаємо минулі героїчні подвиги наших захисників, які поклали життя заради нашої свободи і миру, та віримо в перемогу наших Героїв, які сьогодні ціною свого життя відстоюють мирне небо, нашу самостійність та дають гідну відсіч російській орді. Низький уклін всім захисникам  української державності, які  є гідним прикладом для майбутніх поколінь. Світла пам’ять всім, хто поклав життя за світле майбутнє України. Хай пам'ять про всіх невинно убитих згуртовує живих, дає всім силу, мудрість і наснагу для зміцнення  своєї держави на своїй землі. Слава Україні! Героям слава!», - відзначив селищний голова Олександр ТКАЧ.

Мітинг завершився поминальною панахидою на честь борців за волю України проведений отцем Петром та церковним хором.

Також, 27 травня відбувся флешмоб. Після танцю дітки разом з батьками мали змогу малювати на асфальті.

 

 

24 травня відбулась акція «Малюнок або лист для захисників». Усі виконані дитячі роботи будуть передані разом з гуманітарною допомогою нашим захисникам на передову.

25 травня об 11.00 год. по усіх закладах загальної середньої освіти відбувся єдиний урок «День Героїв».

26 травня провели Веломарафон  «Герої очима дітей», у якому взяли участь 11 дітей.

Герої не вмирають, вони навіки залишаються в історії Батьківщини та наших серцях

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь