Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Держпродспоживслужба інформує мешканців громади

Дата: 19.07.2022 16:40
Кількість переглядів: 352

  Фото без описуСказ – особливо небезпечна  гостра вірусна хвороба тварин і людини. Захворювання не лікується. Згідно з оцінкою ВООЗ сказ входить у 5 найнебезпечніших  зооантропонозів. Сьогодні сказ реєструється у 113 країнах світу і через нього щорічно помирає 55тис.людей (в середньому  1людина кожних 10 хвилин) та більше 1млн. тварин . Від 30 до 60% жертвами укусів собак та котів є діти. Для цього щоб захистити себе та своїх близьких від цього захворювання кожен власник собак та котів обов’язково повинен надати своїх тварин на щеплення спеціалістам ветеринарної медицини. Проте практика показує наступне, власники тварин грубо ігнорують і не всі дають своїх тварин для щеплення. Тим самим грубо порушують статтю 37 Закону України « Про ветеринарну медицину».

   На сьогодні закуплено за кошти громад 2605 доз вакцини проти сказу тварин. Спеціалісти районної державної лікарні ветеринарної медицини щодня вакцинують тварин, обходячи домогосподарства. Щосуботи на території Летичівської РДЛВМ лікарі проводять вакцинації і є можливість доставити тварину для щеплення.

   Списки власників, які відмовились надати тварин для вакцинації проти сказу, будуть надані в ОТГ, а інспекторами ветеринарної медицини  власники тварин будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь