Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

26 листопада вшановано найжахливішу трагедію XX століття у Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж».

Дата: 26.11.2022 20:00
Кількість переглядів: 193

   Фото без опису26 листопада поминальним молебнем, який відслужили в музеї пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Хмельниччині, напередодні 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, вшановано найжахливішу трагедію XX століття у Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж».
   Найстрашнішою гуманітарною катастрофою України XX століття став штучно створений сталінським режимом Голодомор 1932–1933 років, про який почали говорити публічно лише після проголошення Україною незалежності. У нинішній війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – геноцид Українського народу. Вона використовує схожі інструменти підкорення та інформаційні технології.
   У музеї учні Требуховецької школи підготували виступ, в якому згадували трагічні події історії України, щоб закликати всіх українців не бути байдужими до минулого, а завжди пам’ятати про своїх попередників. Неможливо було без сліз спостерігати й слухати з уст дітей слова, які пробирались до душі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


   Священник Отець Петро відправив реквієм та помолився з усіма за душі невинних жертв Голодоморів 1932-33 років в Україні.

Фото без опису


   Захід відвідали представники Меджибізької селищної ради на чолі із селищним головою Олександром ТКАЧЕМ, представники Требуховецького закладу освіти та ДІКЗ "Межибіж",поетеса Оксана РАДУШИНСЬКА, скрипаль  Мая ОНИЩУК та співачка Алла КОРОБОВА.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


   «Запали свічку» — акція, яка відбувається у День пам'яті жертв голодоморів, тобто у 4-ту суботу листопада щороку. Традиційно о 16.00 пам'ять загиблих під час геноциду українського народу вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня. До цієї акції також приєдналися усі присутні, які прийшли до замку, щоб згадати мільйони тих українців, на долю яких припали колективізація, розкуркулення, «закон про п’ять колосків» і ГОЛОД, що косив всіх.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


   Наше сьогодення вчить: щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.
Відтак цьогорічна кампанія на вшанування пам’яті жертв Голодомору пройшла під гаслом «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь