Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі.

Дата: 14.12.2022 10:12
Кількість переглядів: 142

Фото без опису     Пам’ятаємо тих, хто ціною надлюдських зусиль, власного здоров’я, а часом, і життя, захищав від невидимого ворога не тільки Україну, а й усе людство.

      Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Чорнобильська катастрофа – найбільша в історії світової ядерної енергетики. Трагедія, яка залишила опалимий слід у серцях усіх українців.

Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. Вони без обдумувань кинулись на порятунок рідної землі та людей. Їх боротьба заслуговує найщиріших слів подяки не тільки українців, а й усієї Європи.

На жаль, для багатьох ліквідаторів це був останній бій. Низько схиляємо голови перед пам’яттю усіх, хто ціною власного життя відвів біду від майбутніх поколінь. Пам'ять про героїв-чорнобильців назавжди залишиться у наших серцях. Їхній подвиг є прикладом життєвої мудрості та громадянської позиції для нащадків.

І знову понад тридцять років потому історія повторюється… Знову біль і горе, тисячі загиблих та загрози використання ядерної зброї від країни-терориста. Після повномасштабного вторгнення в Україну окупанти захопили окремі атомні електростанції нашої держави. Україна у черговий раз рятує світ. Співробітники атомних станцій робили та продовжують робити усе можливе, аби запобігти ядерному вибуху. Їхній подвиг назавжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу. Промені смерті не змогли знищити дух героїзму, солідарності і самовідданості тих чоловіків і жінок, які у далекому 1986 році боролися в Чорнобилі з ядерною стихією. Не зможуть зробити й зараз.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь