Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

29 січня – День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2023 07:00
Кількість переглядів: 148

Фото без описуФото без опису

Багато знакових подій пережив український народ за всю історію свого існування. На жаль, ледь не кожна сторінка нашої історії омита кров’ю Героїв. Однією з таких трагічних і водночас героїчних дат є 29 січня, коли вся Україна вшановує пам’ять Героїв Крут.

105 років тому біля станції Крути кілька сотень київських студентів та гімназистів вступили у нерівний бій з чотирьох тисячною більшовицькою армією. Герої Крут призупинили наступ російсько-більшовицьких військ на столицю України, що дало змогу урядові Української Народної Республіки добитися міжнародного визнання України на мирних переговорах у Бресті. Це було перше у ХХ столітті офіційне визнання нашої держави, що утвердило на політичній карті Українську державу. Без особливих військових навичок, погано озброєні київські студенти довели, що свою державність українці готові захищати будь-якою ціною. Битва, яка тривала майже п’ять годин, увійшла в історію, як приклад неймовірної сили духу українців, зокрема, нашої молоді.

Через ціле століття нескорений дух, патріотизм і любов до України передались сучасним захисникам рідної землі: Героям Небесної Сотні та Героям російсько-української війни, які на Сході України, проявляючи неабияку мужність, відвагу, героїзм, жертовність та демонструючи незламність духу, виборюють майбутнє, про яке мріяли цілі покоління українських патріотів.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, ми низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну. Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, вони живуть у тих, хто продовжує їх справу, вони живуть доти, поки жива їх слава і жива Україна.

Фото без опису

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь