Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Шукаємо сім’ї, які готові у своїх домівках доглядати та взяти на виховання дітей, що потребують захисту!

Дата: 03.02.2023 13:42
Кількість переглядів: 163

Фото без опису   

Шукаємо для роботи патронатними вихователями сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.

Якщо Ви – родина з досвідом виховання власних дітей, проживаєте на території громади, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Патронатний вихователь – це професія тих, хто бере дитину на виховання, хто піклується про неї, у чиїй сім’ї дитина живе. На відміну від відомих сімейних форм (усиновлення, опіка, прийомна сім’я) патронатне виховання – найбільш гнучке. Воно може бути використане для дітей з встановленим статусом або без нього.

Що це дасть дитині: безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.

Що це дасть батькам дитини: можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз’єднанню родини;

Хто може стати патронатним вихователем?

Повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Окрім названих вимог, кандидат у патронатні вихователі повинен мати відповідне житло (власне, орендоване чи на правах користування), у якому є кімната для прийому дітей.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Які діти можуть бути влаштовані під патронат?

– новонароджені діти, залишені в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я, або яких відмовилися забрати батьки чи інші родичі;

– підкинуті, знайдені діти;

– безпритульні діти;

– діти з сімей, у яких існує загроза їх життю та здоров’ю;

– діти, які зазнали насильства, жорстокого поводження;

– діти, батьки (або особи, що їх заміняють) яких померли, безвісно відсутні;

– діти, переміщені із тимчасово окупованої території або району проведення бойових дій;

– інші діти, які за різних обставин певний час не можуть перебувати у власній сім’ї або їхні батьки чи особи, що їх заміняють, не можуть піклуватися про них.

Скільки дітей може бути одночасно влаштовано в сім’ю патронатного вихователя?

Одночасно під патронат (в одну патронатну сім’ю) влаштовуються виключно діти (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами або до влаштування в патронатну сім’ю проживали в одній родині. Це принципово, тільки так можна здійснювати індивідуальний догляд, який відповідає потребам дитини. Термін перебування дитини під патронатом має бути максимально використаний для подолання складних життєвих обставин. Оптимальний строк перебування дитини в такій сім’ї – до 3-х місяців (в окремих випадках – до 6-ти місяців).

Як здійснюється фінансування послуги патронату над дитиною?

Фінансування послуг патронату складається з оплати послуги (праці патронатного вихователя), а також соціальних виплат на дітей, влаштованих під патронат. Оплата послуг зі здійснення патронату над дитиною здійснюється шляхом щомісячних виплат грошового забезпечення патронатним вихователям. Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить п’ять мінімальних заробітних плат. На утримання кожної дитини, влаштованої у сім’ю патронатного вихователя, виплачується щомісячна соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

Де дізнатися деталі?

Якщо ця інформація виявилася для Вас корисною та цікавою, чи Ви виявили бажання створити патронатну сім’ю, звертайтеся до Служби у справах дітей Меджибізької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь