Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

ЛЮТИЙ РІК НЕЗЛАМНОСТІ

Дата: 27.02.2023 09:41
Кількість переглядів: 119

Фото без опису   

   Річниця повномасштабного вторгнення російського окупанта на нашу рідну українську землю. Ми пам'ятаємо той день, 24 лютого, до дрібниць. Не дивлячись на пекучий біль, який оселився в кожного з нас, ми сильні. Позаду рік, який змінив кожного з нас, але не зламав.

   З перших днів війни об’єдналася вся країна і вся наша громада для єдиної цілі – витиснути ворога з території нашої Батьківщини: чоловіки та хлопці записувались до лав територіальної оборони, ставали в черги до військкоматів, сотні людей нашої громади привозили найнеобхідніше, сортували, готували, збирали, плели сітки, вивчали запити військових, кожен допомагав як міг.

  ❗️Гуманітарний штаб Меджибізької ТГ, на чолі з депутатом Петром Леськовим, працював над збором продуктів харчування та непродовольчих товарів для людей, які опинились в скрутному становищі, з числа внутрішньо-переміщених, над виготовленням продукції з борошна ( пиріжки, вареники, печиво), м’яса (тушкованка, запечене м’ясо та сало), риби ( тушкованка) для ЗСУ та територіальної оборони Меджибізької ТГ, над приготуванням обідів для людей, які працювали в окопах.

  ❗️Працівниками Меджибізької селищної ради, вчителями та вихователями Голосківського ліцею та садочку, Лисогірської гімназії, Ставницької філії, Меджибізького ліцею та ЗДО, Требуховецького ЗДО, Митковецькими господинями було заготовлено 2944 банок рибної тушкованки, 600 - свинної, 364 - паштету, 98 - рисової каші з м’ясом, 114 - гречаної каші з м’ясом , 24 кг - запеченого м’яса. Продукти для тушкованок надавалися місцевими підприємцями-благодійниками Ігорем Приказюком, Сергієм Бевзою, Миколою Слащуком, Олегом Максимчуком, ПрАТ «Хмельницькрибгосп». До Великодня було передано на фронт три тисячі великодніх пасочок,зібраних з усієї громади.

   Працівники Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ст. приймали біженців, готували обіди для них і для хлопців, які працював в окопах, плели сітки. До різноманітної допомоги долучалися Віта Холод, Тамара Нетяга, Віталій Величко.

  ❗️Жителями усіх населених пунктів громади, старостами, діловодами було організовано збір харчових продуктів, що одразу передавалися на допомогу ЗСУ, було відправлено 20 тонн гуманітарної допомоги до міста Очаків , надана допомога для громад Запорізької області в співпраці з громадами, які є членами Хмельницької РВ АМУ .

❗️Колектив Головчинецької філії долучились до благодійної справи заготовляючи сьогодні набори сухих каш та супів швидкого приготування з символічною назвою «Сила козака». Голосківський ЗДО «Сонечко» від початку війни і до сьогодні печуть печиво, готують каші та супи для наших захисників, тісно співпрацюючи з ГО«Волонтери Поділля».

 ❗️Керівниками клубних закладів організовано плетіння маскувальних сіток, в’язання шкарпеток, виготовлення окопних свічок, заготівля продуктів для сухих борщів.

❗️З початку повномаштабного вторгнення російської федерації через неможливість залишатись у власних оселях внутрішньо-переміщені особи були змушенні покинути свій дім. Через Меджибізьку громаду проїхало 15 700 осіб, зареєстровано - 1 714. Жодна людина, яка потребувала допомоги, не залишилась без підтримки. Cотні вимушених переселенців знайшли прихисток у нас на території. Загалом гуманітарної допомоги роздали 3 480 продуктових набори та 1544 – гігієнічних .

❗️Завдяки підприємцям Миколі Холоду, Максиму Шушпану, Василю Блонському, які самостійно сіяли та обробляли врожаї, колективами Меджибізької селищної ради, закладів освіти Меджибізької громади та небайдужих односельчан активізувався процес всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги», в результаті чого було зібрано велику кількість урожаю овочів.

❗️Місцевим приватним підприємцем Андрієм Нетягою було організовано пошив військової амуніції. До пошиву долучилися жительки населених пунктів Меджибізької громади.

❗️Небайдужими жителями громади було виготовлено та передано за ЗСУ 67 буржуйок.

❗️На підтримку ЗСУ було передано 2 шкільних автобуси, 2 автомобілі та надано допомогу в придбанні ще 3 автомобілів. До підтримки долучилися Анатолій Довбиш, Сергій Цюцик, Володимир Літвін, Володимир Приймак,Володимир Твердохліб, Олександр Бичек, Дмитро Рівний, Олександр Штурхацький, Микола Тріфонов, Микола Бала, Юрій Грінкевич,Віктор Гуцалюк. На сьогоднішній день налагоджений контакт з військовими та здійснюється постійна підтримка їх забезпечення.

❗️Працівниками Меджибізької селищної ради та деякими закладами освіти протягом року і до сьогодні щомісяця ведеться благодійний збір коштів, з якого Меджибізька селищна рада надала допомогу військовослужбовцям та їхнім родинам на суму 694 229 грн. допомога була представлена у вигляді одягу, речей першої необхідності для життєдіяльності та оборони військовослужбовців , продуктів харчування, матеріальної підтримки тощо.

Меджибізька селищна рада співпрацює з різними Благодійними фондами та Громадськими організаціями: Червоний хрест, ГО«Рокада», БФ «Збережи Україну», БО МБФ «Руки друзів», БФ «Карітас», ГО «Захист», Волочиськ АГРО, та Благодійного фонду «Розвиток рідного Поділля».

‼️В підтримку ЗСУ наші діти малюють малюнки, пишуть листи, колядують та щедрують, беруть участь в благодійних спортивних марафонах та благодійних ярмарках . Меджибізьким будинком культури проведено благодійний концерт "Рік нашої незламності", усі кошти яких передені на ЗСУ.

❤️Щиро дякуємо кожному і кожній за кожен день підтримки нашої країни та за нескореність незламних захисників нашої України!🇺🇦

365 днів повномасштабної війни.

365 днів повномасштабної незламності.

365 днів болю.

365 днів втрат.

365 днів гніву, люті, ненависті.

365 днів героїзму.

365 днів віри та надії.

365 днів вдячності нашим воїнам.

365 днів довгої 9-ти річної боротьби за Незалежність і вільну Україну.

З нами весь цивілізований світ. Під нашими ногами – українська земля. Над нами – українське небо. З нами Бог і найкращі захисники. А отже – поборемо! Ми переможемо! Ми віримо в ЗСУ! Все буде Україна

Слава Україні!🇺🇦

Фото без опису    Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису          Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь