Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ МЕДЖИБІЗЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 16.03.2023 11:51
Кількість переглядів: 83

Для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території територіальної громади, створення ефективного контролю за станом здоров’я тварин, ранньої діагностики, лікування та профілактики інфекційних, внутрішніх  незаразних, акушерських, гінекологічних і хірургічних захворювань тварин, з метою якісної організації протиепізоотичних заходів та уникнення в подальшому скарг від власників тварин з 15 березня 2023 року в усіх категоріях господарств (особистих селянських, фермерських та інших) спеціалістами Летичівської дільничної лікарні ветеринарної медицини Хмельницької обласної державної лікарні ветеринарної медицини буде проводитись комплекс обов’язкових протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів та заходів щодо недопущення розповсюдження гостроінфекційних захворювань тварин.

Комплекс обов’язкових весняних протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних заходів буде здійснено за схемою: визначення клінічного статусу корів; дослідження крові, аналіз якості кормів, годівлі та утримання тварин; аналіз одержаних результатів; висновки та пропозиції щодо лікування і профілактики найпоширеніших захворювань.

При проведенні таких робіт:

–   спеціалісти обходять двори, де утримується худоба; обстежуються умови утримання, доїння, годівлі, проводиться клінічний огляд тварин (звертають увагу на габітус, стан волосяного покриву, шкіри, слизових оболонок, органів руху, хребта, дихальні рухи, наявність кашлю, апетиту, спотворення смаку, стан молочної залози, очей тощо). Фахівці надають рекомендації власникам тварин щодо необхідності проведення копрологічних досліджень та дегельмінтизації. Адже при враженні тварин гельмінтозами спостерігається схуднення, зниження м’ясної та молочної продуктивності на 30%  та можливе неякісне проведення діагностичних досліджень на  туберкульоз.

– проводяться  діагностичні дослідження тварин на туберкульоз, лейкоз, а також щеплення їх проти сказу та дощеплення молодняка проти сибірки.

Під      час   проведення   протиепізоотичних заходів   буде проведена широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед власників щодо умов утримання тварин, годівлі, а також недопущення виникнення інфекційних зокрема таких, як: африканська чума свиней, грип птиці та сказ, ідентифікація усіх тварин, в тому числі приплоду, з обов’язковим кріпленням бирок єдиного зразка.  Даний комплекс заходів тарифікується згідно з наказом Міністерства агропромислового комплексу № 96 від 13.02.2013 р., зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.03.2013 р., Постанови КМУ від 23.04.2008р. №413          «Про затвердження «Порядку використання бюджетних коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення протиепізоотичних заходів». Відповідно до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», всі тварини, які утримуються у господарствах різних форм власності і у приватному  секторі, від яких отримується продукція, повинні бути ідентифіковані.

                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь