Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

ШТУЧНІ КВІТИ – ОТРУТА ДЛЯ ДОВКІЛЛЯ І ЛЮДЕЙ

Дата: 19.04.2023 15:59
Кількість переглядів: 96

⚫️Наближаються поминальні дні. За усталеною традицією ми будемо віддавати шану померлим близьким і родичам покладанням до їхніх могил квітів. Але ще досить багато людей воліє використовувати штучні квіти. Можливо, через те, що вони дешевші за живі, можливо, через те, що довше зберігаються. Втім, мало хто замислюється над тим, яку шкоду наносить ця традиція навколишньому середовищу і безпосередньо нам усім.

Пластикові вінки і квіти не несуть жодної богословської символіки, це традиція, яка поширилася у радянські часи і в Європі подібного немає. Церква також закликає відмовитися від екологічно-шкідливих пластикових квітів на кладовищах, оскільки вони не мають нічого спільного з християнською вірою.

Найкращим виявом любові та пошани до померлих є відкриті душі та щира молитва.

Зрештою, у важкі економічні часи, у наш скрутний час вартість квітів не маленька. Потрібно добре подумати чи варто витрачати значні кошти на квіти, які через місяць стануть сміттям та отруюватимуть довкілля, чи вшанувати пам'ять померлого букетом живих квітів, принести квітку в горщику, або висадити декілька кущиків живих квітів, які квітнутимуть кожного року.

Якщо бажаєте надовго прикрасити місце поховання, висадіть квітучі, бажано багаторічні ґрунтопокривні рослини. Такі рослини утворять щільний покров, який захистить від проростання бур’янів та надасть декоративного вигляду поховання.

✔️Тому краще приносити як данину пам’яті покійним живі квіти. Засіяти газон, посадити карликові кущики. Створіть рай на землі, а не ростіть жахливі сміттєзвалища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь