Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ОПІКУНІВ

Дата: 18.08.2023 11:21
Кількість переглядів: 483

Фото без опису

     Служба у справах дітей Меджибізької селищної ради нагадує опікунам та піклувальникам Меджибізької громади, що відповідно до ч.2 ст.34 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" передбачено, що обов’язкові медичні огляди всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мають здійснюватися двічі на рік.

        Відповідно до п. 47 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 (зі змінами) опікуни та піклувальники щороку з моменту призначення зобов’язані подавати службі у справах дітей за місцем свого проживання (перебування) висновок про стан здоров’я опікуна, піклувальника, складений за формою згідно з додатком 5.

         Тому, нагадуємо опікунам та піклувальникам Меджибізької громади про необхідність своєчасного проходження щорічного медичного огляду ними особисто, та проходження 2 рази на рік медичного огляду дітьми, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, з обов’язковим наданням висновків про стан здоров’я опікуна (піклувальника) та підопічних дітей службі у справах дітей Меджибізької селищної ради. Отримати бланки медичних оглядів можна у службі у справах дітей.


         Звертаємо увагу, що у разі ненадання або несвоєчасного надання вищевказаних документів, служба у справах дітей залишає за собою право відповідно до вимог діючого законодавства України як орган влади, який здійснює контроль за станом утримання та виховання усіх категорій дітей на відповідній території, звертатися до органів поліції з клопотанням про притягнення опікунів (піклувальників) до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

    Повторне або систематичне невиконання опікуном (піклувальником) своїх обов’язків може мати негативні наслідки, в тому числі такі, як постановка родини на облік сімей, які потрапили в складні життєві обставини та вирішення питання органом опіки та піклування або в судовому порядку про звільнення опікуна та піклувальника від обов’язків та вилучення дитини з родини (п.49 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866).

    Просимо відповідально виконувати обов’язків опікунів/ піклувальників та не допускати порушення прав підопічних дітей.

   За додатковою інформацією звертайтесь

у службу у справах дітей Меджибізької селищної ради,

яка знаходиться за адресою:
вул. Довжанська, 21а, село Требухівці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь