Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

У МЕДЖИБІЗЬКІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ ДОБРОВІЛЬНА ПОЖЕЖНА ОХОРОНА

Дата: 14.09.2023 08:50
Кількість переглядів: 197

Фото без опису🔸З розвитком і популяризацією в Україні добровільного пожежного руху, все більше громад беруться за створення пожежних дружин на своїх територіях.

✅Сьогодні ми зробили ще один крок в напрямку реалізації заходів з децентралізації, протипожежного захисту сільської місцевості та створення сучасної ефективної системи запобігання надзвичайним ситуаціям та пожежам, спрямованої на забезпечення безпеки наших односельчан.

📌13 вересня офіційно розпочинає роботу підрозділ Добровільної пожежної охорони Меджибізької селищної ради.

🔹На урочисте відкриття ДПО завітав перший заступник начальника Хмельницької військової адміністрації Сергій ТЮРІН, перший заступник начальника Хмельницької районної військової адміністрації Віктор ПАЛАМАРЧУК, заступник начальника ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Дмитро СТЕЦЮК.

✅Це – перша добровільна пожежна охорона при органі місцевого самоврядування на Хмельниччині. Люди у ній нестимуть службу на громадських засадах. Важливо, що в добровільній пожежній команді зареєстровані місцеві жителі, адже вони знають територію і зможуть ефективно та швидко надавати допомогу в надзвичайних ситуаціях.

Фото без опису    Фото без опису

🔴П'ять добровольців пройшли вишкіл у бойових умовах — на місцях влучання російських ракет в об’єкти на території Хмельницької області. Вони допомагали рятувальникам ліквідовувати наслідки ворожих ударів. Згодом двоє з них працювали на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС.

🆘Часом, аби пожежно-рятувальному підрозділу дістатися до відваленого населеного пункту за понад десяток кілометрів, затрачається безцінний час, відлік якого у разі біди йде не на хвилини, а на секунди. Саме тому, коли трапляється лихо, місцеві добровольці готові швидко зреагувати на ситуацію й до прибуття основних сил розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати.

Фото без опису  Фото без опису

🔸Відкриття місцевої пожежної команди дасть можливість місцевим рятувальникам оперативно реагувати на надзвичайні події і звісно, надавати допомогу всім тим, хто її потребує.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь