Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

За втручання прокуратури державі повернуто кошти, які незаконно отримувала родичка померлої пенсіонерки

Дата: 11.10.2023 13:05
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

За процесуального керівництва Летичівської окружної прокуратури у липні 2023 року до Летичівського районного суду Хмельницької області направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно родички померлої пенсіонерки за фактом незаконного заволодіння коштами Пенсійного фонду України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України встановлено, що на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Летичівському районі Хмельницької області у якості отримувача пенсійних виплат перебувала жителька одного із сіл Меджибізької селищної територіальної громади.

У серпні 2020 року пенсіонерка померла, проте родичка, яка з нею проживала, умисно не повідомили органи Пенсійного фонду Хмельницької області про факт її смерті та продовжувала безпідставно отримувати її пенсію, заволодівши таким чином у період з вересня 2020 року по грудень 2021 року  бюджетними коштами на загальну суму 67 430 грн.

У серпні поточного року, завдяки принциповій позиції окружної прокуратури, на рахунок Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області повернуто 67 430 гривень, якими незаконно заволоділа родичка померлої пенсіонерки.

 Обвинувачена повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та повернула ПФУ незаконно отримані кошти.

Враховуючи активне сприяння обвинуваченої розкриттю скоєного кримінального правопорушення, щире каяття у вчиненому, а також відшкодування повністю завданих збитків, судом у вересні поточного року прийнято рішення про звільнення її від кримінальної відповідальності на підставі ст.45 Кримінального кодексу України у зв`язку із дійовим каяттям.

            Наразі рішення суду набрало законної сили.

Прокурор Летичівської

окружної прокуратури                                                                          Олена СУХОРУК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь