Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

ПРИТУЛОК ДЛЯ ОСІБ,ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА ТА/АБО НАСИЛЬСТВА ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ ОФІЦІЙНО ВІДКРИТО!

Дата: 07.02.2024 15:42
Кількість переглядів: 135

Фото без описуДомашнє насильство вже стало актуальною проблемою сьогодення. А особливо воно загострюється під час війни, та стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Свого часу жертвами жорстокого поводження у побуті стало понад 2 млн. українців. І це цифри тільки зареєстрованих відповідними службами осіб. Не є винятком даної проблеми й наша Меджибізька громада. Щоб жертви домашніх тиранів не почувалися не захищеними, на базі КУ «Меджибізький центр надання соціальних послуг» Меджибізької селищної ради реалізовано проєкт зі створення Притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, урочисте відкриття якого відбулося сьогодні, 07 лютого .

Фото без опису   Фото без опису

✅Даний заклад є одним з перших на Хмельниччині. Тут надаватимуть комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги. Для жінок з дітьми, які звертатимуться в центр, буде можливість короткостроково або цілодобово залишитись у спеціально облаштованому приміщенні. Також на короткотривалий термін можливо взяти людей, які опинилися в надскладних життєвих обставинах.

🔹Даний Притулок розрахований на 6 ліжкомісць для дорослих та 3 - для дітей, а також кімната для особи з особливими потребами.

🔸Проєкт реалізували за підтримки Хмельницької обласної військової адміністрації, Хмельницької обласної ради та Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.Фото без опису

🔹На відкритті Притулку завітали перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації- Сергій ТЮРІН,

заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрацій - Володимир ЮРʼЄВ, голова Хмельницької обласної ради- Віолета ЛАБАЗЮК, заступник начальника Хмельницької районної військової адміністрації- Віктор ПАЛАМАРЧУК.

🔸Голова Меджибізької селищної ради Олександр ТКАЧ привітав присутніх з відкриттям підрозділу спеціалізованої соціальної служби у нашій громаді, щиро подякувавши усім, хто ініціював, допомагав та сприяв у його відкритті.Фото без опису

🔹Як повідомив у своєму виступі перший заступник начальника ОВА Сергій ТЮРІН, що внаслідок війни статистика вчинення випадків домашнього насильства значно зросла не лише у нашій області, а й по всій Україні. І створення в громадах нових спеціалізованих служб підтримки, які сприятимуть наданню якісних, доступних та своєчасних соціальних послуг людям, які опинилася в кризі є вкрай необхідним.

🔸Віолета ЛАБАЗЮК, голова Хмельницької обласної ради, подякувала керівництву нашої громади за злагоджену командну роботу у цьому напрямку та підтримку ініціативи з відкриття притулку, побажавши нашим соціальним службам, щоб добрі прагнення та напрацювання були вдалими та плідними.

Фото без опису🔹Одним з перших підтримав реалізацію даного проєкту - заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юрʼєв, зазначивши, що підтримка населення, що опинилися в надскладних життєвих обставинах є важливим напрямком роботи сьогодення.

🔸Директор Меджибізького центру надання соціальних послуг Лалі Штаманетян запросила всіх присутніх оглянути приміщення Притулку.Фото без опису

📌Приміщення відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам, мають комфортні умови перебування. Тут облаштовано кухню та все необхідне для тимчасового проживання, а також вони пристосовані для перебування осіб з інвалідністю.

🔹Як зазначає Лалі Штаманетян в Меджибізькій громаді теж, на жаль, поширені випадки домашнього та гендерно зумовленого насильства. Тому для нас є надзвичайно важливим, щоб постраждалі громадяни могли отримати належну психологічну, медичну, правову та соціальну допомогу, а також, при потребі, мали надійне місце для безпечного тимчасового прихистку від кривдників. Тим паче місце розташування цілодобового Притулку - бездоганне, на території знаходиться КНП «ЦПМСД Меджибізької селищної ради», неподалік знаходиться ЦНАП, Сектор з питань соціального захисту населення, Служба у справах дітей.

❗️Дуже важливим є й те, що на проблему домашнього насилля нині звертається все більше уваги.

✅Відкриття Притулку стало першим етапом формування у Меджибізькій громаді повноцінної мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього та гендерного насильства. Це дасть можливість нашим соціальним службам вчасно реагувати та надавати необхідну допомогу сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

🔸Тож бажаємо усім спеціалістам, які розпочинають працювати в даному напрямку, побільше сил та витримки, а також натхнення у цій нелегкій, кропіткій справі, дружної, плідної співпраці та поменше випадків насилля у громаді.

Хмельницька обласна державна адміністрація

Хмельницька обласна рада

Хмельницька районна державна адміністрація

Меджибізький Центр надання соціальних послуг


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь