Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області інформує

Дата: 07.11.2019 16:46
Кількість переглядів: 1302

Фото без опису«На виконання Указу Президента України від 22.07.2019 № 542/2019 «Про заходи щодо протидії рейдерству» Головним управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області забезпечується наповнення Державного земельного кадастру та внесення (перенесення) відомостей про земельні ділянки, обмеження (обтяження) у їх використанні, зареєстровані до 1 січня 2013 року у Державному реєстрі земель.

Документи, якими було посвідчено право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, видані до 01.01.2013, є дійсними. Земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера.

Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації у Державному земельному кадастрі та можуть бути об’єктами цивільних прав з моменту присвоєння їм кадастрового номера.

Більш детальніше поговоримо про таке: з 1992-2001 рр. в Україні діяв державний акт на земельну ділянку рожевого (червоного) кольору, який залишається чинним і по теперішній час. Крім відсутності інформації щодо кадастрового номеру, рожеві акти могли містити дані щодо декількох земельних ділянок з різними цільовими призначеннями. Наприклад, для ведення особистого селянського господарства, а також для будівництва та обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Це спричиняло певні незручності у випадку, коли власник мав намір передати (продати, подарувати) одну з ділянок іншій особі. Проте, для укладення угод щодо земельної ділянки, в будь-якому випадку необхідно отримати витяг з Державного земельного кадастру, так як кадастровий номер земельної ділянки є істотною умовою договорів щодо прав на земельні ділянки (продажу, оренди, дарування тощо) та є обов’язковим для оформлення спадщини.

Якщо Ваш державний акт на земельну ділянку рожевого кольору без кадастрового номеру, то для вчинення будь-яких дій стосовно, земельної ділянки, має бути виконана кадастрова зйомка та розроблена технічна документація щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). З переліком суб’єктів господарювання, що мають кваліфікаційні сертифікати на провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держгеокадастру (https://land.gov.ua).

На підставі розробленої технічної документації державний кадастровий реєстратор вносить земельну ділянку до Державного земельного кадастру та здійснює державну реєстрацію земельної ділянки ( це процедура закріплення прав власників землі та землекористувачів на земельні ділянки на основі документів, що підтверджують ці права, а також гарантування непорушності їх меж при формуванні суміжних земельних ділянок) з одночасним  присвоєнням  кадастрового номеру земельній ділянці.

Виконання вказаних вище дій підтверджує виданий реєстратором витяг з Державного земельного кадастру, тобто якщо земельній ділянці було присвоєно кадастровий номер, то це повинно відображатись на сторінці Публічної кадастрової карти України. (http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta).

Враховуючи викладене рекомендуємо власникам та користувачам земельних ділянок усіх форм власності здійснити державну реєстрацію земельних ділянок з метою наповнення Державного земельного кадастру та впевненості у непорушності права власності та користування своїм майном – земельною ділянкою.»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь