Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

У Меджибізькій громаді відсвяткували День вишиванки!

Дата: 21.05.2021 13:40
Кількість переглядів: 767

Голосківський ліцей

Всесвітній день вишиванки відзначають кожен третій четвер у травні. Основна мета свята – це збереження національних цінностей. Кожен регіон нашої країни має свої зображення символів вишитого вбрання, і коли різні люди з різних регіонів збираються в єдине ціле – посилюються відчуття єдності, відчувається сила духу української нації!

Фото без опису

День вишиванки підтримала також, Меджибізька територіальної громада. В закладах освіти протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні читали вірші, дізнавались про українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою.

Фото без опису    Фото без опису

У парку імені Героїв АТО відбувся святковий концерт, підготовлений викладачами Меджибізької дитячої школи мистецтв разом із завклубом Требуховецького сільського клубу. На заході були присутні представники влади, учні шкіл та пересічні жителі громади. Усіх присутніх на святі привітали учасники самодіяльних колективів: танцювальний колектив «Веснянка» під керівництвом викладача Радаєвої Ірини, вокалісти Юля Радецька, Юра Петров, Галина Недял, Марина Шрубковська та вихованці Меджибізької ДШМ Трофімов Богдан, Головашова Анна, Блонська Софія. Завершенням свята став справжній танцювальний флешмоб.

Фото без опису

 Фото без опису       Фото без опису

 

Фото без опису       Фото без опису

 Розмаїття вишитих сорочок, національних віночків і прикрас, мерехтіння жовто-блакитних стрічок у День вишиванки сприяло відчуттю причетності мешканців громади до загальної ідеї єдності українців.

 Дуже приємно, що переважна більшість людей проявила свою свідому громадянську позицію та долучилась до даного заходу, адже таким чином ми зберігаємо народні цінності та популяризуємо українські традиції. Одягнувши вишиванку ми вкотре нагадуємо всьому світу і один одному, що ми єдині у нашій любові до рідної землі. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь