Меджибізька громада

Хмельницька область Хмельницький район

Чи потрібно проводити вакцинацію?

Дата: 28.07.2021 13:16
Кількість переглядів: 676

Фото без опису

      Зважаючи на серйозні ризики для здоров’я і те, що можна повторно заразитися COVID-19, потрібно вакцинуватися, навіть якщо ви перехворіли. Захист від вірусу, який людина отримує після того, як перехворіла, називається імунітетом, що набутий природним шляхом.
     Антитіла, що виробляються в організмі до SARS-CoV-2, з’являються не відразу, а протягом перших кількох тижнів після зараження, а їх наявність вказує на те, що людина була інфікована SARS-CoV-2 незалежно від перебігу захворювання (безсимптомної, легкої чи важкої форми).

     Наскільки людина з природним імунітетом буде захищена від повторного зараження, залежить від багатьох факторів та індивідуальних особливостей, які на сьогодні остаточно не встановлені.
      Суть вакцин полягає у тому, щоб організм, не хворіючи при цьому, напрацював антитіла та клітини до знешкодження вірусу SARS-Cov-2.

Натомість імунітет, який розвивається після вакцинації, надасть надійніший захист від коронавірусної хвороби. Вакциновані люди дуже рідко хворіють на COVID-19. А якщо таке трапляється, то переносять хворобу набагато легше і з меншою кількістю ускладнень.

       Вакцинація – єдиний ефективний спосіб сформувати імунітет до COVID-19, що захистить від інфікування чи важкого перебігу хвороби.

       Чи потрібно носити маску й уникати близького контакту з іншими, якщо ввели дві дози  вакцини?

      Так. Ще недостатньо вивчено, чи може вакцина від COVID-19 захистити від передавання вірусу між людьми  Тому   рекомендовано  дотримуватися  всіх  правил  респіраторної  гігієни,    носити  маску  і  тримати  дистанцію  навіть після вакцинації.

      Україна відкриває останній - 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. При цьому пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

      З відкриттям 5-го етапу кожен охочий може записатися безпосередньо на щеплення. Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень,зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу.

    У Летичівській та Меджібізькій територіальних громадах  діє 1 пункт щеплень , який знаходяться при Летичівський амбулаторії загальної практики сімейної медицини .

     Захистіть своє життя та здоров’я, а також ваших близьких, які можуть бути в групі ризику.

В. о. завідувача Деражнянського  відділення

Хмельницького районного відділу

ДУ «Хмельницький ОЦКПХ  МОЗ України»                       Антощишина Л. М.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь